«Kia Sportage» pārsteidz ar rezultātiem izturības testos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kia

Kad runa ir par automobiļu kvalitāti, Kia Sportage kompaktais SUV šobrīd ir pārsniedzis visus rekordus. Vācijas žurnāla Auto Bild veiktajā 100 000 kilometru izturības testā Kia Eiropā visvairāk pārdotais modelis ir pārspējis konkurentus un izturējis maratona pārbaudi, neuzrādot nevienu defektu vai problēmu un saņemot augstāko iespējamo rezultātu - kopējo novērtējumu «1».

Šis rezultāts Kia Sportage padara par jauno līderi Auto Bild 100 000 kilometru izturības testā, kurā līdz šim testētas 33 automašīnas. Vēl viens no pārdotākajiem Kia modeļiem ir Eiropā būvētais Kia cee’d, kas arī ir iekļuvis Auto Bild topa desmitniekā.

Jūnijā žurnāla Auto Motor und Sport pārbaudījumā automašīna izturēja 100 000 kilometru izturības testu bez nevienas problēmas, un tas bija pirmais auto žurnāla vēsture, kuram tas izdevās. Kompaktais SUV izcēlās arī lielākajā Vācijas ilgtermiņa klientu apmierinātības aptaujā, J.D. Power transportlīdzekļu uzticamības pētījumā, kurā tas uzrādīja vismazāko defektu skaitu, salīdzinot ar konkurentiem.

Sportage jaunā modeļa pārdošanas rādītāji Vācijā palielinājušies vairāk nekā par pusi

Vācijā 2015. gadā Kia Sportage sasniedza jaunu pārdošanas rekordu. Pieprasījums turpināja pieaugt, uzsākot ceturtās paaudzes modeļa tirdzniecību 2016. gada janvārī. 2016. gada pirmajā pusē Vācijā tika reģistrēti 10 317 Sportage modeļi, kas ir par 53,6 procentiem vairāk nekā pērn.

Jaunajam Kia Sportage ir jauns, atšķirīgs izskats, kā arī vairāk vietas salonā, salīdzinot ar iepriekšējo modeli. Tam ir kvalitatīvāks, labāk aprīkots interjers, kas nodrošina augstāku komforta līmeni, atkarībā no specifikācijas, aprīkojumā ir ventilējami sēdekļi, bezvadu lādētājs viedtālruņiem, autonomā avārijas bremzēšana ar gājēju atpazīšanas sistēmu, bagāžas nodalījuma durvis, kas atveras automātiski, kad atslēga, tiek sajusta bagāžnieka tuvumā un gudrā parkošanās sistēma.

Piedāvājuma klāstā ir auto ar pieciem dažādiem benzīna un dīzeļdzinējiem (ar jaudu no 115 līdz 185 PS, ar CO2 izmešiem no 119 g/km), 1.6 T-GDI benzīnnieku ar 177 ZS.

Auto Bild testa komanda: «Godam nopelnīts»

Auto Bild izturības testā tiek vērtēta ne tikai automašīnas uzticamība, bet arī automašīnas tehniskā stāvokļa pārbaude pēc brauciena, tāpat vērtējumu ietekmē arī testētāju iespaidi brauciena laikā. Testa transportlīdzeklis bija trešās paaudzes Kia Sportage ar 184 ZS 2,0 litru CRDi dīzeļdzinēju, automātisko pārnesumkārbu un četru riteņu piedziņu. Kopš 2014. gada jūnija Auto Bild komanda izmēģināja Kia Sportage ikdienas situācijās ar dažādiem nosacījumiem. Savā spriedumā redakcijas komanda uzsvēra: «Godam nopelnīts» - tā šī uzvara būtu jāapraksta, ja tā būtu iegūta futbolā. Augstākā uzticamības pakāpe, produkta īpašības un dizains ir 100 % saskaņā ar eiropiešu gaidīto – Kia jau sen ir pierādījis, ka tajā ir kas vairāk par pievilcīgu cenu. Zīmols kļūst par izaicinājumu pat vācu konkurentiem».

Tests publicēts jaunākajā vācu Auto Bild (33/2016) izdevumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu