Ar vaboli uzstāda jaunu ātruma rekordu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Tradicionālā World of Speed sarīkojumā uz izžuvušā Bonevillas sāls ezera Jūtas štatā, ASV, speciāli būvētam Volkswagen Beetle ir izdevies uzstādīt jaunu ātruma rekordu.

VW Beetle LSR (Land Speed Record), kam uzstādīts 2 litru TSI motors, jūdzi garajā ieskaites distancē spēja sasniegt 328,195 km/h. Tik ātra līdz šim nav bijis neviena vabolīte, apgalvo Volkswagen.

Lai attīstītu šādu ātrumu, Beetle LSR tika veiktas apjomīgas, taču noteikumiem atbilstošas modifikācijas. Ievērojamākā no tām attiecas uz 2 litru motoru, kurš saņēmis citu turbokompresoru, jaunus virzuļus, sadales vārpstas u.c., un tagad attīsta 550 ZS un 571 Nm.

Paralēli tam Beetle LSR ir ievērojami pazemināta balstiekārta un tas apgādāts ar braukšanai pa sāls virsmu pielāgotiem riteņiem un riepām. Auto ieguvis arī visaptverošu drošības sistēmu kompleksu, kurā ietilpst cauruļu drošības rāmis salonam, ugunsdzēsības sistēma, sporta sēdeklis ar piecu punktu drošības jostu un divi bremzēšanas izpletņi, kam jāpalīdz pēc brauciena apstāties.

Tūnētās vabolītes rekordbraucienu oficiāli reģistrējusi Jūtas Sālsezera sacīkšu asociācija jeb Utah Salt Flats Racing Association (USFRA).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu