Norvēģi sūdz tiesā Tesla vājā paātrinājuma dēļ

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JOHN G. MABANGLO / EPA FILE

Tesla Model S automobiļu lietotāji Norvēģijā vēlas no ražotāja atgūt par elektromobiļiem samaksāto naudu, apgalvojot, ka īpašajā Ludicrous (smieklīgajā) braukšanas režīmā tie nav pietiekami dinamiski.

126 Tesla Model S modifikācijas P85D lietotāji vēlas kompensāciju par to, ka praksē nav attaisnojies kompānijas solītais par paātrinājumu, aģentūrai Bloomberg atklājis advokātu biroja Wikborg Rein jurists Kaspars Tommesens.

Tesla norāda, ka neatkarīgos testos pierādīta šā lieljaudas modeļa spēja 100 km/h sasniegt 3,1 - 3,3 sekundēs. Bet Oslo apgabala tiesā tāpat ir nozīmēta noklausīšanās sēde, kas notiks decembra vidū.

Mašīnai ir «par maz zirgspēku», Tommesens rakstiski atbildējis uz Bloomberg uzdotiem jautājumiem. «Attiecīgi lietotājiem šķiet, ka tas ietekmē mašīnas dinamikas rādītājus.»

Norvēģija ir viens no lielākajiem Tesla Model S noieta tirgiem, jo īpaši tādēļ, ka valsts subsidē videi draudzīgo auto iegādi un dažādos veidos stimulē to lietošanu ikdienā.

Tesla Motors šobrīd Norvēģijā jau vairs netirgo P85D, jo pārdošanā ir nonācis tā pēctecis P90D. Tiesa gan, tas maksā 801 000 kronu jeb gandrīz 87 tūkstošus eiro.

Oriģinālais Tesla Models P85D pasaules mēroga atpazīstamību pirms diviem gadiem ieguva, tieši pateicoties Ludicrous braukšanas režīmam un neskaitāmajiem YouTube video, kuros redzama cilvēku reakcija paātrināšanās laikā. Ap to laiku amerikāņu Consumer Reports veica testus un secināja, ka Model S spēj 60 jūdzes jeb 96 km/h sasniegt 3,5 sekundēs. Ar šo vērtējumu gan acīmredzot ir par maz norvēģu iestādēm, un jau jūnijā Norvēģijas Patērētāju strīdu komisija lēma, ka pieciem P85D saimniekiem pienākas kompensācijas vismaz 50 000 kronu (5400 eiro) apmērā.

Tesla Motors tikmēr uzstāj, ka visi publiskajā telpā atrodamie dati ir precīzi un atbilst patiesībai. «Mūsu pašu un neatkarīgu ekspertu veiktie testi rāda, ka Model S P85D paātrinājuma un motoru jaudas rādītāji vienmēr ir bijuši akurāti,» sacījis Īvens Sandvolds Rolands, kurš pārstāv Tesla Motors Norvēģijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu