Tesla Model S aizdegas pēc avārijas; divi cilvēki zaudē dzīvību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Traģisks satiksmes negadījums, kurā iesaistīts elektromobilis Tesla Model S, notika ceturtdienas, 3.novembra naktī Indianapiolisas centrā. Tur kāda 27 gadus veca populārā elektroauto vadītāja zaudēja kontroli pār spēkratu, tas ietriecās kokā, sadalījās daļās un aizdegās.

Negadījuma aculiecinieki vēsta, ka zilais Tesla Model S pirms negadījuma lielā ātrumā traucies pa Indianapolisas centru. Atļautā braukšanas ātruma ievērojama pārsniegšana arī tiek uzskatīta par galveno negadījuma cēloni.

Negadījuma sekas ir redzamas vietējā televīzijas kanāla RTV6 sižetā. Ir pamatīgi cietusi mašīnas priekšējā daļa, kas liecina par frontālu ietriekšanos kokā. Tāpat redzams, ka mašīnas atlūzas, tai skaitā dzirksteļojoši litija jonu bateriju fragmenti, ir izkaisītas ap avārijas vietu. Amerikāņu elektroniskais izdevums Autoweek raksta, ka avarējušās mašīnas detaļas izkaisītas 150 jardu jeb 137 metru platībā. Tas vien ļauj nojaust, cik liels bijis ātrums un cik spēcīgs trieciens.

Negadījumā dzīvību zaudēja divi cilvēki. Automobiļa vadītāja mira negadījuma vietā, bet pasažieris, kāds izbijis FIB aģents - vēlāk slimnīcā.

Arī iepriekšējās avārijās, kad bojāts ticis kāds no bateriju pakas segmentiem, redzētas dzirksteles, taču šī ir tikai pirmā reize, kad klātienē redzēti ugunsdzēsēju centieni tās apslāpēt. Kā norāda RTV6 reportieris, lai apdzēstu degošās baterijas, glābēji izmantojuši speciālu sausā pulvera un ūdens sajaukumu.

Sākotnēji, kad pārdošanā nonāca pirmie Tesla Model S, kompānija saņēma ne vienu vien sūdzību par grīdā iebūvētā bateriju bloka bojājumiem, kad braukts pa nelīdzenu ceļu. Tā rezultātā kompānija ātri vien deaktivēja funkciju, kas pazemina mašīnas klīrensu, kā arī no 2014.gada marta standartā uzstāda grīdas un bateriju aizsargplātnes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu