Tūnēts Nissan GT-R uzstāda jaunu dragreisa rekordu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Par godzilu neoficiāli dēvētā Nissan GT-R stihija ir jebkādi braukšanas apstākļi - gan taisnvirziena paātrināšanās, gan arī pagriezieni, kuros saķere ir tik laba un auto spēj braukt tik ātri, ka vadītājs pat var izmežģīt sprandu. Vismaz tā savulaik lika noprast kādreizējais Top Gear vadītājs Džeremijs Klārksons.

Taisnvirziena ātruma uzņemšanā sprandas izmežģīšanas risks ir krietni mazāks, tādēļ Nissan GT-R ir visai iecienīts dragreisa pasaulē. Tā arī Bahreinas tūninga kompānija EKanooRacing vienam šādam auto ir devusi pajumti savā garāžā un no spēkrata izveidojuši īstu monstru.

Kā apgalvo EKanooRacing, viņu radījumam tagad pieder jauns pasaules rekords dragreisa ceturtdaļjūdzes taisnē. Vismaz, ja salīdzina ar citiem šā sporta veida auto, kam nosacītā bāze ir Nissan GT-R.

Zemāk pievienotajā video redzams, ka auto distanci no vietas veic 7,168 sekundēs un finiša līnijas šķērsošanas brīdī traucas ar vairāk nekā 336 kilometriem stundā. Bet jauns rekords varēja arī neizdoties, jo auto tik ļoti raujas uz priekšu, ka vadītājam tā savaldīšana līdz pat finišam sagādā pamatīgas grūtības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu