Audi paredz autobūves konveijera galu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ford

Audi prognozē, ka tradicionālajam automobiļu ražošanas konveijeram ir pienācis gals un to aizstās jauna tipa moduļu montēšanas metode. Par to raksta britu Autocar.co.uk.

Šīs pārmaiņas būs jo īpaši vērienīgas, ņemot vērā, ka Henrija Forda ieviestā fiksētas montāžas līnijas koncepcija darbojas jau vairāk nekā 100 gadus, kad tika izlaists Ford Model T.

Pirmais modelis, kas tiks ražots, izmantojot jaunu moduļu montēšanas metodi, būs cita Volkswagen grupas uzņēmuma briedinātais krosovers Lamborghini Urus. Pēc tam Audi vadība prognozē, ka apmēram 10 gadu laikā notiks vērienīgas pārmaiņas arī citās kompānijās.

«Esam pārliecināti, ka ražošanas konveijera dienas ir skaitītas, jo modeļu daudzveidība ir milzīga un ir aizvien sarežģītāk organizēt automašīnu izlaišanu fiksēti sekvenciālā procesā,» - tā Audi.

Izmaiņas ražošanas procesā lielā mērā ir saistītas ar elektromobiļu lomas pieaugumu un attiecīgi nepieciešamību palielināt to ražošanas apjomu līdzās tradicionālajiem auto ar iekšdedzes dzinēju. Šā iemesla dēļ pagarinās it visu auto vidējais izgatavošanas laiks.

Audi norāda, ka brīžos, kad uz konveijera atrodas, piemēram, plug-in hibrīds A3 Sportback e-tron, pusgatavi tradicionālie A3 Sportback karājas pie griestiem gaidīšanas režīmā. Tas saistīts ar to, ka A3 Sportback e-tron modelim ir jāpaviesojas papildus septiņās montāžas stacijās, kur tas saņem visus specifiskos elektropiedziņas agregātus. Citiem vārdiem, kamēr Audi darbinieki montē hibrīdmodeli, parastie A3 nevar tikt virzīti tālāk pa ražošanas līniju.

Šā iemesla dēļ Audi plāno ražošanas līniju sadalīt atsevišķās darba zonās, kur gandrīz nemainīgā tempā strādās viens vai divi cilvēki ar vienmērīgu, viegli pārvaldāmu noslodzi. Tāpat Audi vīzija paredz ieviest automātiski vadāmu transportlīdzekļu floti un iekārtas, kas nepieciešamo detaļu īstajā darba stacijā piegādās tieši īstajā laikā.

Henrijs Fords
Henrijs Fords Foto: Ford
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu