Drifteri pie Alūksnes piekvēpina pamestu padomju raķešu bāzi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Pamestu padomju armijas objektu Latvijas teritorijā netrūkst. Dažus no tiem, izrādās, šovasar apciemojuši trīs Formula Drift seriāla braucēji - Kristaps Blušs ar savu E46 BMW M3, kam zem motora pārsega nav nekā vāciska, tikai ārkārtīgi jaudīgs General Motors koncerna 8 cilindru motors ar kompresoru, un viņa cīņu biedri no ASV - Raiens Turks ar E92 BMW M3, kuram ir analogs motors ar aptuveni 800 zirgspēkiem, un Mets Pauerss ar tikpat pamatīgi pārtaisītu Nissan 350Z.

Kā TVNET pastāstīja filmēšanas grupas RW Media režisors Roberts Vītols, drifteri viesojušies gan Skrundas militārajā pilsētiņā, gan pamestajā raķešu bāzē Zeltiņos starp Gulbeni un Alūksni. Īsu ieskatu drifteru izdarībās jau tagad iespējams gūt YouTube, bet īsfilmu Drift Camp paredzēts izrādīt kinoteātrī Splendid palace 12. decembrī.

Vairāk par Drift Camp pirmizrādi

Tikmēr amerikāņu Autoblog.com ir aprunājušies ar Raienu Turku, kurš atklājis, ka video tapis pēc Bluša uzaicinājuma, lai atzīmētu HGK Racing 10 gadu jubileju.

Foto: Ekrānšāviņš no video

Amerikāņu autosportisti nav zinājuši, uz ko «parakstījušies», un apstākļi pamestajos objektos bijuši visai sarežģīti, taču improvizācijas rezultātā ir sanācis visai gaumīgs video. Kopumā filmēšana, kas ilgusi divas dienas, noritējusi bez incidentiem. Vienīgi tad, kad Turks ar Pauersu atgriezušies ASV, viņi saņēmuši no Bluša sūtījumu - fotoattēlus ar busiņu, kas izmantots pārceļošanai Latvijā, kā arī fotoradaru soda kvītis par apmēram 500 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu