Tikmēr Japānā: bosozoku stils auto tūningā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.instagram.com/risodrocher/

Japānā izteikti spēcīga ir pokemonu, manga stila animācijas filmu, stipri savdabīgu televīzijas šovu un robotikas kultūra. Taču arī automobiļu tūninga jomā uzlēcošās saules zemē ir ko teikt, proti, šeit ļoti lielā cieņā ir tā dēvētais bosozoku stils, kam nav līdzvērtīga nekur pasaulē.

Vispirms jāsāk ar to, ka bosozoku oriģināli ir saistīts ar dumpiniekiem uz motocikliem, kuri savus dzelzs kumeļus pārbūvē tik ļoti, ka nav iespējams noteikt, vai tā ir Honda, Suzuki vai Yamaha (protams, ja vien par to neliecina uzraksti). Motocikli iegūst pārspīlētus ārējos paneļus, kas bieži vien rotāti dažādiem krāšņiem ornamentiem, dizaina elementus no dažādu stilu motocikliem un spoži pulētas, dažkārt metros mērāmas izplūdes caurules, kas kalpo tikai skatam, ne trokšņu slāpēšanai.

Šobrīd gan bosozoku motobraucēju kustība ir gājusi mazumā, bet domājam, ka pavisam neizzudīs. Jo vairāk tādēļ, ka bosozoku stilu jau sen ir pārņēmuši arī automobiļu tūnētāji un būvē mašīnas, kurās neviena detaļa nevar būt pārāk pārspīlēta; ne priekšējais spoilers, kurš skrāpē asfaltu jau metru pirms bampera, ne riteņu arku paplatinājumi, kas neļauj iekļauties vienā brauktuves joslā, nedz arī izplūdes caurules, kuru dēļ auto gabarīti pieaug vēl divkārt.

Diez cik praktiski bosozoku stilā veidotie auto nav, taču pamielot acis ar tiem var gan. Vai varbūt nepiekrīti?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu