Elektroautomobiļu skaits Norvēģijā sasniedzis 100 000

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Norvēģijā, kur ir vislielākais elektroautomobiļu skaits uz vienu iedzīvotāju, šobrīd ir 100 000 šādu automobiļu, otrdien paziņoja valsts Elektrisko automašīnu asociācija.

Asociācija norāda, ka videi draudzīgie automobiļi Norvēģijai jau palīdz samazināt oglekļa dioksīda (C02) izmešu apjomu par 200 000 tonnu gadā, un nākamo trīs gadu laikā šo automašīnu skaitu paredzēts palielināt līdz 400 000.

Dāsns valsts finansēts atbalsts, tostarp nodokļu atlaides, bezmaksas iebraukšana pilsētas centrā un bezmaksas stāvvietas, palīdzējis Norvēģijai nokļūt elektrisko automašīnu topa augšgalā.

Norvēģijā, kurā dzīvo 5,2 miljoni cilvēku, ir 19 elektriskās automašīnas uz 1000 iedzīvotāju, šāda veida automobiļiem veidojot gandrīz 20% no jaunu automašīnu reģistrācijas.

Līdz pagājušajam gadam Norvēģijā bija kopumā ceturtais lielākais elektrisko automašīnu skaits pasaulē aiz ASV, Ķīnas un Japānas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu