Bugatti Veyron patiesais īpašnieks ir pastkastīte ofšoros

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.travelnews.lv

Tieši pirms nedēļas vēstījām par pirmo Latvijā reģistrēto Bugatti Veyron, kuram Ceļu satiksmes drošības direkcijā neizdevās iziet tehnisko apskati. Firmas.lv datu bāzē noskaidrojām, ka hipermašīnas īpašnieks ir kāda maza Latvijas firma Jacob LV, kas pēdējos piecus gadus cietusi tikai zaudējumus.

1001 zirgspēku spēcīgā Veyron īpašnieks ir maza firmiņa Jacob LV, kuras īpašumā iepriekš bija cits visnotaļ ekskluzīvs auto Pagani Zonda (no šī auto Bugatti arī pārmantojis īpašo valsts numura zīmi).

Jacob LV valdes locekle ir Dina Zakmane, savukārt tīmeklis par viņu vēsta kā mākslinieci, kuras izstādes apmeklē sabiedrībā labi zināmi cilvēki. Iepriekš Jacob LV direktore bjia 1984.gadā dzimusi Krievijas pilsone Tatjana Merzlikina.

Tikmēr Firmas.lv datu bāze liecina, ka pērn uzņēmums strādāja ar 30 tūkstošu eiro apgrozījumu un 85 tūkstošu eiro iztrūkumu. Pamatkapitāls gan uzņēmumam ir milzīgs - 3 557 178 eiro. Šīs firmas vienīgais īpašnieks ir pastkastīte ofšoros - Britu Virdžinu salās reģistrēta ADVIPRO GmbH Corp. Patiesi, šai firmai nav fiziskas adreses, tikai pasta kastītes numurs.

Jacob LV tagad piesaistījis arī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) uzmanību. VID pārstāve Evita Teica-Mamaja Bez Tabu norādījusi, ka tiekot veikta uzņēmuma risku analīze.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu