Goodyear izgudrojuši sfēriskas magnētiskās levitācijas riepas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Goodyear Tire & Rubber Company inženieri izstrādājuši konceptuālas riepas Eagle-360, ko žurnāls Time nosaucis par vienu no «2016.gada labākajiem izgudrojumiem».

Ik gadu žurnāla Time tehnoloģijas sadaļas redaktori izvēlas gada «labākos izgudrojumus, kas padara pasauli labāku, viedāku un — atsevišķos gadījumos — arī mazliet jautrāku».

Šogad sarakstā iekļauti 25 izgudrojumi, kuru vidū līdzās Goodyear Eagle-360 konceptriepām atrodamas arī virtuālās realitātes austiņas, pašsasienošās kurpes, jumts ar saules enerģijas kolektoru, kas tapis Tesla sadarbībā ar SolarCity, kā arī Chevy Bolt elektriskais transporta līdzeklis.

«Nemitīgi samazinot autovadītāja ietekmi un iejaukšanos bezpilota transporta līdzekļu vadīšanā, riepām būs aizvien lielāka nozīme, jo tieši tās ir galvenā saskare ar ceļu,» saka Goodyear tehniskais direktors Džo Zekoskis [Joe Zekoski]. «Goodyear konceptriepām nākotnē būs divkārša loma - tās būs gan radošas platformas, kas virzīs paplašināt ierastās domāšanas robežas, gan arī kalpos kā testa objekti nākamās paaudzes tehnoloģijām.»

Goodyear Eagle-360 ir sfēriskas formas dizaina konceptriepa, kas autonomās darbības automobiļiem piešķirs visaugstākā līmeņa manevrētspēju, saķeri un biomīmikriju, lai rezultātā palielinātu drošību.

«Lai arī Eagle-360 ir nākotnes koncepts, tas izceļ būtisku Goodyear inovācijas stratēģijas aspektu, kā arī atspoguļo mūsu vīziju par viedu un drošu pārvietošanos.»

Žurnāla Time «2016.gada labāko izgudrojumu» pilns saraksts

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu