Hyundai apspēlē ideju ar mājā integrētu auto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Patērētāju elektronikas šovā CES Lasvegasā Hyundai prezentējuši viedās mājas un tajā iebūvēta bezpilota auto koncepciju.

Idejas autori ir iecerējuši, ka mājā integrētais auto veido daļu no dzīvojamās platības, savukārt mašīnas multimediju sistēma kļūst par mājas izklaides un informācijas iekārtu.

Koncepcija izstrādāta projekta Mobile Vision ietvaros un paredz mājoklī speciālu zonu, kurā integrēt mašīnu. Jāpiebilst, ka par mitekļa daļu nekļūst viss auto, bet gan tikai tā salona telpa; spēkrata virsbūve paliek aiz sienas, raksta Motor.ru.

Kad auto ir pieslēgts viedajai mājai, tas var kalpot kā elektroenerģijas ģenerators mājas vajadzībām vai arī kā gaisa kondicionētājs īpaši karstās dienās. Multimediju komplekss savukārt var palīdzēt kā darbā, tā arī brīvajos brīžos informatīvi izklaidējošām nodarbēm. Bet, lai kaut kur aizbrauktu, vadītājam atliek vien iekāpt mašīnas salonā.

Bez šīs interesantās idejas Hyundai CES parādījuši vēl kādu Mobile Vision koncepcijas daļu - elektrisku skrejriteni Ioniq Scooter. Kompānija apgalvo, ka tas ir tik kompakts, ka iederas jaunā hibrīdautomobiļa Ioniq (tas būs pieejams arī kā 100% elektroauto) priekšējo durvju kabatā, un lieliski noderēs, lai no stāvlaukuma aizbrauktu līdz biroja durvīm. Pagaidām gan skrejritenis ir konceptuāls un par tā iespējamu nonākšanu ražošanā ziņu nav.

Foto: Hyundai
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu