Vai Opel ražos tikai elektroauto?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Opel

Opel izpilddirektors Karls Tomass Noimans patlaban strādājot ar stratēģisku ideju Opel pārveidot par kompāniju, kas ražo tikai elektromobiļus. Par to trešdien vēstīja vācu ikmēneša izdevums Manager Magazin.

Noimans ar elektromobiļu stratēģiju strādājot jau vairākus mēnešus, lai nodrošinātu Opel izdzīvošanu, bet General Motors valdei par Noimana plānu bija jālemj maijā, raksta Automotive News Europe.

Opel vadītāju satraucot viņa kompānijas spējas vienlaicīgi attīstīt mašīnas ar tradicionālajiem iekšdedzes dzinējiem un elektroauto, teikts Manager Magazin ziņojumā. Tādēļ Noimans attīstījis elektromobiļu plānu, ar mātes koncernu General Motors paralēli apspriežot iespējamu Opel un britu Vauxhall pārdošanu Francijas PSA Peugeot Citroen grupai. Tai pašā laikā Opel turpinātu izmantot General Motors elektroauto platformu, kas ņemta par pamatu elektriskajiem Chevrolet Bolt un Opel Ampera-e.

Noimana stratēģija paredz, ka līdz brīdim, kad 2030.gadā no pārdošanas pavisam tiks izņemti auto ar iekšdedzes dzinēju, uzņēmums tiks sadalīts «jaunajā» un «vecajā» Opel.

Jāteic gan, ka otrdien atklātībā nonākušās ziņas, ka GM koncerns varētu Opel pārdot PSA Peugeot Citroen, daudziem Opel nodaļu vadītājiem un darbiniekiem bija pārsteigums. Par šādu scenāriju zinājuši vien Noimans un citas augstu stāvošas personas.

Par to, kādas ir izredzes Noimana plānam tikt ieviestam, informācijas nav un Opel nekādus komentārus pagaidām nesniedz.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu