Kā Volvo kaldina savu auto drošību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Volvo allaž dižojas, ka ražo vienus no drošākajiem automobiļiem pasaulē un, kā redzams zemāk pievienotajos video ar jaunā Volvo XC 60 drošības testiem, šī dižošanās ir visai pamatota.

Volvo ir izvirzījuši mērķi no 2020.gada ražot tādus auto, kuros cilvēks nevarētu iet bojā un pat ne gūt smagas traumas. Kompānijas inženieri attīsta aizvien jaunas elektroniskās sistēmas, kas vadītājam palīdzētu izvairīties no avārijas, piemēram, apbraucot šķērsli vai ar ārkārtas bremzēšanas palīdzību.

Tomēr ir gadījumi, kad no avārijas izvairīties nav iespējams, un šajās situācijās braucējiem jāpaļaujas uz mašīnas konstrukciju. Arī tā Volvo gadījumā ir izstrādāta maksimālai efektivitātei un cilvēku aizsardzībai un tiek pārbaudīta apjomīgos, reālajai pasaulei pietuvinātos testos Volvo poligonā.

Starp drošības testiem, kuros tiek pārbaudīta konstrukcijas stingrība un spēja slāpēt triecienus, kā arī pasīvās drošības mezglu darbs, var minēt ne tikai tradicionālo frontālo sadursmi ar statisku objektu, bet arī kūleņošanu un nobraukšanu no ceļa. Kā tas izskatās un kā ar šādu kūleņošanu tiek galā jaunais XC 60, skaties video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu