Eksperti: arī jauns auto reizi gadā būtu jāpārbauda

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Pēdējā laikā aktualizējusies diskusija par to, cik bieži būtu veicama automobiļu tehniskā apskate. Automoto raidījuma Nr.2 uzrunātie eksperti, RTU Automobiļu katedras docents Juris Kreicbergs un autoservisa ROLIS vadītājs Uldis Rolis, uzskata, ka priekšlikumu pirmos četrus gadus jaunam auto tehnisko apskati veikt ik pāris gadus būtu rūpīgi jāizsver.

Kā iemeslus eksperti min dažādos faktorus, kas var ietekmēt jebkura, arī jauna auto tehnisko stāvokli - tie ir laika apstākļi, kādos auto tiek turēts un lietots, nobraukums, tas, cik rūpīgi ar auto apietas tā īpašnieks. Šie faktori tad arī nosaka, ka pat gadu vecs auto var būt nobraucis jau 100 000 kilometru, ziemu pavadījis ārā, un pieredze rāda, ka arī šķietami jauns auto var būt ar defektiem.

Šā iemesla dēļ eksperti ir vienisprātis, ka reizi gadā aizbraukt uz tehnisko apskati aizvien ir optimāls variants. Kaut vai no tāda viedokļa, ka regulāra automašīnas tehniskā stāvokļa pārbaude tikai apliecina saimnieka rūpes par savu braucamo, lai tas neapdraudētu nedz pašu, nedz citus satiksmes dalībniekus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu