Miris Lada Ņiva radītājs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas pilsētā Toljati 76 gadu vecumā miris projekta VAZ 2121 Ņiva galvenais konstruktors Pjotrs Prusovs.

«Pjotrs Prusovs bija varens cilvēks, kurš radīja pasaulē pirmo apvidus auto ar nesošo virsbūvi - leģendāro VAZ 2121 Ņiva. Tagad auto tiek saukts Lada 4x4 un joprojām ir ārkārtīgi populārs kā Krievijā, tā aiz tās robežām. Divtik skumji, ka Pjotrs aizsaulē devās šogad, kad tiek atzīmēta modeļa 40.jubileja. Faktiski pietrūka vien dažas dienas līdz automobiļa dzimšanas dienas svinībām 5.aprīlī. Viss AvtoVAZ kolektīvs dziļās sērās piemin aizgājēju. Rūpnīca uzņemsies visas ar apbedīšanu saistītās izmaksas,» - paziņojis AvtoVAZ prezidents Nikolā Mors.

Foto: http://avtovaznews.ru

Uzņēmumam Prusovs pievienojās 1970.gadā, bet jau 1972.gadā viņš tika norīkots vadīt projekta VAZ 2121 Ņiva konstruēšanas gaitu.

Periodā no 1998.gada līdz 2003.gadam viņš bija uzņēmuma galvenais konstruktors un cita starpā piedalījās arī supermini automašīnas Oka, VAZ 2110, VAZ 2123 un Lada Kalina saimes automobiļu izstrādē.

Foto: Ria Novosti/Scanpix

Laikā no 2007.gada līdz 2014.gadam Prusovs bija AvtoVAZ projektēšanas homologācijas nodaļas galvenais inženieris-konstruktors, no 2007.līdz 2011.gadam vadīja darba grupu automobiļu ražošanai Čečenijā, bet no 2017.gada februāra bija kompānijas viceprezidenta padomnieks personāla un sociālās politikas jautājumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu