Corvette GXE kļūst par ātrāko ielas elektroauto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

190,40 jūdzes jeb 306,42 kilometri stundā. Tas ir jaunākais ātruma rekords, kas uzstādīts ar elektrisku Chevrolet Corvette Z06.

Amerikāņu tūninga uzņēmums Genovation Cars nupat izplatītā video apgalvo, ka ir uzstādīts jauns ātruma rekords 1 jūdzes distancē. Proti, mērot ātrumu pie 1 jūdzes atzīmes, kad auto braucienu sācis no vietas, raksta AutoBild.de.

Rekordbraucienu Genovation Cars īstenoja uz NASA Kenedija kosmiskā centra skrejceļa, kas savulaik tika izmantots, kur nosēsties kosmiskajiem lidaparātiem Atlantis, Discovery, Endeavour u.c.

Standarta Corvette Z06 tiek apgādāta ar 6,2 litru V8 kompresordzinēju, kurš attīsta 650 zirgspēkus. Rekordistam tā vietā uzstādīti 2 elektromotori, kas kopā attīsta 700 ZS un 881 Nm. Tie iepriekš uzņēmumam palīdzēja ar savu Corvette GXE uzstādīt arī ātruma rekordu koplietošanas satiksmei pielaižamu elektromobiļu kategorijā - 209 jūdzes jeb 336,3 km/h.

Pagaidām elektrisko Corvette vēl iegādāties nevar, taču Genovation savā interneta vietnē piedāvā iespēju interesentiem automašīnas rezervēt. Pavisam plānots uzbūvēt 75 eksemplārus, un katrs no tiem maksās līdz pat 750 tūkstošiem eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu