Amerikā anarhisti piesaka karu bedrēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com/PortlandAnarchistRoadCare/

Pavasaros kūstošais asfalts un bedres, kas uz līdzenas vietas veidojas ne pa dienām, bet pa minūtēm, nav tikai Latvijas problēma. Šāds fenomens pavasaros novērojams arī Portlendā, ASV, kur varasiestāžu šķietamās bezdarbības dēļ uzdarbojas mobilās anarhistu vienības, kuras bedres lāpa pašu spēkiem un līdzekļiem.

«Rekordliels sniega daudzums un rekordzemas gaisa temperatūras decembrī un janvārī veicināja bedru veidošanos Portlendas ielās nebijušos apmēros,» izteicies pilsētas Satiksmes biroja pārstāvis Dilans Rivera. «Tam februārī sekoja biežas lietavas, kas traucēja remontu veikšanu. Ceļam ir jābūt sausam, lai ielāpu likšana būtu efektīva.»

Tā kā pilsētas pašvaldība nerīkojās, kamēr neuzlabojās laika apstākļi, februārī tika izveidota anonīmo ceļu labotāju vienība Portlendas Anarhisti ceļu aprūpei (Portland Anarchist Road Care jeb PARC), kas savā paziņojumā norāda uz nolūku atņemt varas monopolu valdībai un atgriezt to tautai, raksta Autoblog.com.

Līdz šim maskētie anarhisti - ceļu lāpītāji ielās izgājuši tikai ar aukstā asfalta maisiem un vienkāršiem darbarīkiem rokās. Viņu veikums - aizbērtas bedres uz ielām trīs kvartālos. Iespējams, tuvējās apkaimes iedzīvotāji par padarīto ir sajūsmā, taču pilsētas pašvaldība gan anarhistu rīcību neatbalsta.

«Aizbērt bedres uz ielām, kas pieder pilsētai, nav nedz droši, nedz legāli,» sacījis Rivera. «Viņi var tikt ievainoti satiksmes negadījumos. Viņi arīdzan riskē būt atbildīgi, ja kāds sabiedrības loceklis gūs traumas viņu aizbērtajās bedrēs.»

Foto: www.facebook.com/PortlandAnarchistRoadCare/

Portlendas Anarhistu ceļu aprūpi pašvaldības argumenti gan diži nesatrauc. Organizācija apgalvo, ka biedru skaits tās rindās aug un tā ar laiku varētu ķerties arī pie citu infrastruktūras objektu remontēšanas.

«Ir jābūvē mikrorajonu tīkli, kādus mēs redzam savā vīzijā par pēcrevolūcijas sabiedrību,» saka PARC. «Ja cilvēki vaicā anarhistiem «Kurš salabos ielas?» atbilde būs skaidra: «Mēs!»»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu