Noskaties: Cik ātri kustas bultiņa Chiron spidometrā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu izdevums Evo savā Facebook kanālā publicējis video no pirmajiem Bugatti Chiron testiem, kuru laikā noskaidrots, cik ātri uz parasta lauku ceļa ar šo hiperauto var sasniegt 351 km/h.

Atbilstoši oficiālajiem tehniskajiem datiem, Chiron nepieciešamas 2,5 sekundes, lai paātrinātos līdz 100 km/h, 6,5 sekundes, lai sasniegtu 200 km/h un 13,6 sekundes, lai spidometrs rādītu 300. To, cik laika nepieciešams, lai tiktu sasniegta 400 km/h robeža, Bugatti neatklāj, taču lepojas, ka no nulles sasniegt šo maģisko atzīmi un pēc tam pilnībā apstāties ar Chiron iespējams mazāk nekā minūtes laikā.

Tai pašā laikā Evo testā tikmēr noskaidrots, ka 351 km/h sasniegšanai, kas gan ne tuvu nav maksimālais Chiron ātrums, nepieciešama 21,51 sekunde.

Būtu interesanti uzzināt, cik ātrs tad īsti ir Chiron, taču automobiļa maksimālais ātrums vēl oficiāli nav izziņots. Tiesa gan, mašīnas pircējiem tāpat nebūs ļauts to sasniegt, jo rūpnīcā spēkrati tiek apgādāti ar ātruma ierobežotāju, kas Chiron tālāku rāvienu uz priekšu aptur pēc 420 km/h atzīmes sasniegšanas.

Jau ziņots, ka auto, kas spēj attīstīt vairāk par 400 km/h, ražo arī nelielais zviedru uzņēmums Koenigsegg. Zviedri pie tam apgalvo, ka viņu 1500 ZS hiperauto Regera līdz 400 km/h spēj paātrināties vien 20 sekundēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu