Toyota C-HR saņem augstāko novērtējumu EuroNCAP testos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EuroNCAP

Neatkarīgajos EuroNCAP drošības testos jaunajam Toyota auto modelim C-HR piešķirts maksimālais piecu zvaigžņu novērtējums pasažieru aizsardzības un aktīvās drošības jomā. Toyota C-HR sasniedza augstākos rezultātus visās vērtēšanas kategorijās – izcilu 95% rezultātu vispārējā pieaugušo pasažieru drošībā, par bērnu aizsardzību 77%, gājēju aizsardzību 76% un 78% novērtējumu par drošības asistentu sistēmu darbību.

Toyota C-HR un citu japāņu zīmola automobiļu standarta aprīkojumā ir iekļauta Toyota Safety Sense, kas palīdz vadītājam izvairīties no nelaimes gadījumiem vai ļauj minimizēt sadursmes sekas. Šī drošības aprīkojuma sistēma ietver sadursmes novēršanas sistēmu (PCS) ar gājēju noteikšanas funkciju, adaptīvo kruīza kontroli (ACC) un brīdinājumu par izbraukšanu no joslas (LDA), kā arī automātisko tālo gaismu funkciju un ceļa zīmju atpazīšanas palīgsistēmu.

C-HR sadursmes novēršanas sistēma saņēma maksimālo novērtējumu EURO NCAP drošības testos nelielā ātrumā, jo palīdzēja izvairīties no sadursmes. Arī braucot šosejas ātrumā, Toyota Safety Sense uzrādīja labu sniegumu. Proti, tuvojoties lēnāk braucošam automobilim, automobilis izvairījās no sadursmes visos pārbaudītajos ātrumos. Savukārt, tuvojoties stāvošam automobilim vai automobilim, kas samazina ātrumu, sadursme tika novērsta lielākajā daļā gadījumu, bet pārējos – tās sekas tika ievērojami samazinātas.

Arī drošības sistēmas gājēju noteikšanas funkcija saņēmusi augstu novērtējumu – sadursme ar gājēju nenotika nevienā testā zemos ātrumos, savukārt lielos ātrumos no sadursmes izdevies izvairīties vai trieciens ievērojami samazināts.

EuroNCAP sadursmju testi apliecina Toyota jaunās globālās arhitektūras platformas un virsbūves vispārējo izturību, ko nodrošina virsbūvē izmantotais augstas izturības tērauds un stratēģiski pārdomāti stiprinājumi, kas ļauj absorbēt un novadīt sadursmes rezultātā radīto triecienu. C-HR sadursmju testos sasniegti augsti rezultāti frontālo sadursmju triecienu testos un maksimālais punktu skaits sānu barjeru testos, kā arī daudz spēcīgākajos sānu trieciena testos pret stabu.

Toyota C-HR ir pilnīgi jauna dizaina koncepcijas Toyota automobilis krosoveru segmentā, kas jau šobrīd ir viens no 2017. gada pieprasītākajiem Toyota modeļiem. Toyota C-HR uzskatāmi demonstrē visas modernam automobilim piemītošās priekšrocības, īpaši akcentējot dizainu, veiktspēju un dinamiku, kas ir trīs jomas, kur šā auto radītāji likuši lietā jaunās TNGA jeb Toyota New Global Architecture iespējas. Pateicoties tam, jaunajam C-HR ir zems smaguma centrs un vairāksaišu (multi-link) aizmugurējās piekares ģeometrija, nodrošinot stabilitāti un pārliecinošu reakciju uz visām vadītāja veiktajām darbībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu