€ 77 808 sods par gājēja nepalaišanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

77 808 eiro - tā ir soda nauda, ko Helsinku apgabala tiesa piespriedusi samaksāt somu miljardierim Anti Ārnio Vihuri (Antti Ilmari Aarnio-Wihuri) par to, ka viņš pie gājēju pārejas nav devis ceļu cilvēkam.

Ārnio Vihuri, kura kopējā bagātība saskaņā ar Forbes datiem ir gandrīz 1,8 miljardi eiro, gājēju nepalaida Helsinkos pagājušā gada 5.martā. Ārnio Vihuri esot šķērsojis gājēju pāreju bez apstāšanās, lai gan blakus joslā braucošie auto esot apstājušies, lai palaistu gājējus.

Pārkāpējs policistiem vēlāk skaidrojis, ka viņam neesot bijis laika apturēt auto.

Tā kā Somijā soda naudas apmērs ir tieši saistīts ar personas ienākumiem, prokurors pieprasījis un tiesa apstiprinājusi, ka Ārnio Vihuri jāmaksā € 77 808.

Uzņēmēja aizstāvji gan esot centušies sodu apstrīdēt, taču tiesas spriedums palicis nemainīgs un Ārnio Vihuri, kurš sešdesmitajos gados diezgan veiksmīgi piedalījies dažādās autosacīkstēs kā Somijā, tā starptautiskā mērogā, 12 dienu laikā pēc sprieduma pasludināšanas sods jāsamaksā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu