Krievijā jauna kārtība, braucot mašīnās bez drošības spilveniem*

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Pavisam negaidīti un ārpasaulē nemanot, Krievijā ir pieņemts un 1.aprīlī spēkā stāsies izmaiņas satiksmes noteikumos, kas noteiks braukšanu automašīnās, kuru aprīkojumā nav gaisa drošības spilvenu.

Ar Krievijas satiksmes ministra, policijas ģenerālmajora V.Kolokoļceva pavēli tikušas veiktas izmaiņas satiksmes noteikumos un no 10.aprīļa visiem to auto vadītājiem, kuru mašīnām nebūs rūpnīcā uzstādītu drošības gaisa spilvenu, būs jālieto aizsargķiveres.

Jāteic gan, ka noteikumos nav atrunāts, kādai jābūt ķiverei. Tādēļ aizvien lielā skaitā sastopamo Žiguļu, Moskviču un bobiku vadītāji varēs nepirkt dārgās F-1 standartiem atbilstošās ķiveres, bet iekļausies likuma normās, ja galvā uzliks kaut vai celtnieka aizsargcepuri.

Vēl viena laba ziņa vadītājiem - ķiveres jāvalkā tikai ārpus apdzīvotām vietām; ciemos un pilsētās aizvien varēs bez bēdu braukāt ar pliku galvu.

Foto: TVNET kolāža

* Šī ir 1.aprīļa - Joku dienas - ziņa. Tās saturs ir izdomāts un nav nevienam saistošs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu