Cik vērtīgi tomēr ir pazaudēt mašīnas atslēgas...

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kāda turīga londoniete 1996.gadā saņēma pasakainu dāvanu - koši sarkanu Mercedes-Benz SL500. Dāma ar auto nobrauca vien 80 jūdzes un tad to novietoja garāžā Naitsbridžā, kas atrodas Londonas centrālajā daļā, un pazaudēja atslēgas. Kopš tā laika vācu rodsters tā arī netika lietots un nu ir visnotaļ vērtīgs braucamrīks.

Kopš sarkanā SL500 saimniece pazaudēja mašīnas atslēgas, ir pagājis 21 gads. Pateicoties šim apstāklim, izsolei sagatavotā auto vērtība ir ievērojami lielāka, nekā tā būtu, ja auto būtu lietots. Starptautiskais izsoļu nams Coys lēš, ka klasisko auto pavasara izsolē pilnīgi jauno Mercedes-Benz rodsteru izdosies pārdot par 55 tūkstošiem mārciņu.

«Ja atslēgas nebūtu pazudušas un auto būtu braucis regulāri, tā vērtība būtu starp 5 un 7 tūkstošiem mārciņu. Taču, tā kā tā nobraukums ir tikai 80 jūdzes, mēs izsolē varētu iegūt 45 līdz 55 tūkstošus. Kas notika ar mašīnas atslēgām, ir un paliks mistērija, taču jaunajam mašīnas saimniekam par to nevajadzētu raizēties, jo mums ir jaunas atslēgas,» sacījis Coys izpilddirektors Kriss Rūtledžs (Chris Routledge).

Viņš arī piebildis, ka mašīnas nelielo nobraukumu, kā arī stāstu par atslēgām apstiprinot pirmās saimnieces sulaiņa rakstīta vēstule.

Mercedes-Benz SL500, kā virsbūves kods ir R129, tika ražoti periodā no 1989. līdz 2002. gadam. Šajos auto bija īstenoti dažādi inovatīvi risinājumi, piemēram, elektroniski vadāmi amortizatori, skatam noslēpts drošības aploks gadījumiem, ja nu auto apgāztos, elektriski vadāmi logi, spoguļi u.c.

Konkrētajam SL500 ir arī bagātīgs papildaprīkojuma klāsts. Cita starpā mašīnai ir apsildāmi sēdekļi, 6 CD mainītājs un stūre ar ādas un koka apdari.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu