Gerkens atklāj, kādu auto vēlētos saņemt dzimšanas dienā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bentley

Labi zināmais uzņēmējs Raimonds Gerkens 8.maijā svinēs 65 gadu jubileju un to plāno atzīmēt ar vērienu. Tāpat uzņēmējs žurnālam Privātā Dzīve atklājis, ka labprāt kā dāvanu dzimšanas dienā saņemtu baltu Bentley Mulsanne limuzīnu.

To, ka Gerkens ir iecerējis ne tikai vērienīgu dzimšanas dienas banketu ar paša ļoti iecienītajiem ķīniešu ēdieniem, bet arī miljonāra cienīgu dāvanu, uzņēmējs atklājis žurnālam Privātā Dzīve.

Jautāts, kas būtu tā dāvana, ko vislabprātāk saņemtu savā 65. dzimšanas dienā, Gerkens sacījis, ka tas būtu balts Bentley flagmanis ar baltu salona apdari.

«Baltu Bentley Mulsanne ar baltu salonu. Tas maksā nieka 250 000 sterliņu mārciņu. Man šobrīd ir piecas mašīnas. Biju jau izlēmis, ka man viss ir, taču tad sapratu, ka pietrūkst vēl balta bentlija. Ja draugi to nevar nopirkt, man der arī uzgleznots bentlijs. Pielikšu pie sienas un priecāšos par to,» ilgi nedomājot, sacījis Gerkens.

Vairāk par aktualitātēm uzņēmēja Raimonda Gerkena privātajā dzīvē lasi jaunākajā žurnāla Privātā Dzīve numurā.

Foto: Bentley
Foto: Bentley

Kas ir Mulsanne

Bentley Mulsanne ir vairāk nekā divarpus tonnas smaga un piecarpus metrus gara raķete ar 63/4 litru twin-turbo V8 motoru. Standarta modelī tā veiktspēja ir 512 ZS un 1020 Nm, savukārt modelis Mulsanne Speed attīsta 537 ZS un 1100 Nm. Modeļu maksimālais ātrums attiecīgi ir 296 vai 305 km/h, bet paātrinājums līdz simtam, spītējot pamatīgajam svaram, ilgst tikai aptuveni 5 sekundes.

Kāda ir modeļa nosaukuma izcelsme

Šis Bentley zīmola flagmanis nosaukumu ir aizguvis no slavenās Mulzannas taisnes, kas ietilpst leģendāro Lemānas 24 stundu izturības sacensību trasē. Šis posms autosporta vēsturē iegājis ar to, ka šeit 1988.gadā ar prototipu klases WM Peugeot P88 tika uzstādīts absolūtais Lemānas ātruma rekords - 405 - 407 km/h. Pēcāk gan tika veiktas izmaiņas konfigurācijā, tādēļ šādus ātrumus nevienam citam auto attīstīt vairs nav bijis pa spēkam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu