Tikmēr Austrālijā: riepu svilināšana piekabē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Kamēr Amerikā ārkārtīgi populāri ir pikapi ar milzīgu kravas kasti, lieliem riteņiem un augstu klīrensu, austrālieši ir slaveni ar siltajām jūtām pret vieglajiem pikapiem, ko paši saīsinājumā dēvē par «utes».

Lai gan no mūsu skatpunkta šis apzīmējums atgādina parazītiskus kukaiņus, pašiem austrāliešiem un daudzviet citur, kur dzīvo benzīngalvas, tas skaidri norāda uz klasiskās piedziņas vieglo auto, kam virsbūves aizmugurējā daļa ir kravas kaste. Un šie auto mēdz būt apgādāti arī ar lieljaudas V8 motoriem. Bet tas savukārt nozīmē, ka tad, ja šāda «utes» saimnieka ķermenī plūst benzīns, tad tālu nav domas par riepu svilināšanu. Bet, tā kā Austrālijā uz šādām izdarībām uz koplietošanas ceļiem likumsargi raugās ar šķību aci, ir jāmeklē risinājumi. Un, iespējams, labākais no tiem ir atainots zemāk pievienotajā video, kur

viens Holden pikaps velk piekabi, bet uz tās novietotais auto svilina riepas.

Nav gan precīzi zināms Austrālijas policijas viedoklis par šādu riepu svilināšanas metodi, taču Kvīnslendas valdības interneta vietnē ir skaidri atrunāts, ka par tādu braukšanu, kas rada nevajadzīgi daudz dūmu vai pārāk lielu troksni, draud sods līdz 2438 Austrālijas dolāriem.

Apzināti neuzmanīga, agresīva braukšana savukārt var tikt sodīta ar 4876 dolāru sodu vai 6 mēnešiem pārdomām aiz restēm.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu