Pārdošanā nonācis Rovana Atkinsona Aston Martin

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press/Rex Features

Pārdošanā nonācis Aston Martin automobilis, kas kādreiz piederējis populārajam britu komiķim, mistera Bīna lomas atveidotājam Rovanam Atkinsonam. Par auto tiek prasīti 180 tūkstoši sterliņu mārciņu jeb 210 tūkstoši eiro.

Atkinsons šo auto iegādājās savas karjeras pirmsākumos 1984.gadā, kad ar lieliem panākumiem bija startējis seriāls «Melnā čūska» (The Black Adder).

Runā, ka daudzu apbalvojumu ieguvējs britu markas automobiļiem priekšroku dod tādēļ, ka tie ir atturīgi eleganti, nevis «skaļi kliedzoši» braucamie kā Ferrari. Nav šaubu, ka zināmu lomu Aston Martin V8 Vantage izvēlē spēlēja arī tā 375 zirgspēku motors, sprintam līdz 100 km/h nepieciešamās 5,2 sekundes un 282 km/h maksimālais ātrums.

Auto, kas savulaik ticis slavināts kā sērijveida auto ar visātrāko paātrinājumu pasaulē, gan nav bijis vienmēr uzticams. Kā raksta Rexfeatures.com, Atkinsona 1981.gada V8 Vantage esot saplīsis uz kāda autoceļa Oksfordšīrā. Laimīgā kārtā pie viņa savā Rolls-Royce piestājis parlamenta loceklis no konservatīvo partijas, Alans Klārks, un komiķi aizvedis līdz tuvākajam telefonam, pa kuru izsaukt palīgus.

Jāpiebilst, ka Atkinsona Aston Martin V8 Vantage oriģināli bija ar stūri kreisajā pusē, taču Mistera Bīna lomas atveidotājs to licis pārcelt uz labo pusi, kā īstam britu auto pienākas.

Kopš pārdošanas konkrētais V8 Vantage bijis vairākās automobiļu kolekcijās, līdz 2003.gadā nonāca pie pašreizējā īpašnieka, kāda Aston Martin īpašnieku kluba biedra.

Automobili, kuram veikts dzinēja kapitālais remonts, tagad uzticēts pārdot izsoļu namam Bonhams.

Foto: Vida Press/Rex Features
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu