Ar ārkārtīgi reto Mercedes-Benz CLK GTR pa pļavām un mežiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

FIA GT1 klases Mercedes-Benz CLK GTR homologācijas vajadzībām Mercedes-Benz deviņdesmitajos gados uzbūvēja 26 ielas Mercedes-Benz CLK GTR. Vienu gan Mercedes-Benz paturēja sev.

YouTube kanālā TheTFJJ tagad ievietots video, kas, visticamāk, liks nosirmot ikvienam kaislīgam auto kolekcionāram, kurš šādu CLK GTR no sirds vēlējies iegādāties, taču sapni nav varējis īstenot. Jo reto, nozīmīgo un vēsturisko automobiļu izstādē Heveningham Hall Concours viens CLK GTR nofilmēts braucam pa pļavu, kā arī lielā ātrumā pa šauru meža ceļu.

Periodā no 1998.gada beigām līdz 1999.gada vidum AMG rūpnīcā Afalterbahā būvētie CLK GTR ir apgādāti ar 6,9 litru (sacīkšu auto bija 6 litru) V12 motoru, kam ir 612 zirgspēki un 775 Nm. Ar tā palīdzību līdz 100 kilometriem divvietīgais auto spēj paātrināties 3,8 sekundēs un maksimāli attīsta 344 kilometrus stundā.

Var piebilst, ka no standarta Mercedes-Benz CLK ekstrēmais auto pārņēma pavisam nedaudz, tikai dažas detaļas - piemēram, instrumentu paneli, lukturus un radiatora režģi. Video redzamais CLK GTR, starp citu, ir viens no tikai sešiem uzbūvētajiem rodsteriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu