Londonā tiek veidota apjomīga Ferrari vēstures ekspozīcija

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ferrari

Šogad aprit 70 gadi, kopš Enco Ferāri izlaida savu pirmo Ferrari. Lai atzīmētu apaļo jubileju, Londonas Dizaina muzejs sadarbībā ar itāļu autoražotāju veido un rudenī atklās īpašu ekspozīciju, kas veltīta Ferrari dizainēšanas mākslai. Ne tikai vizuālajai, bet arī tehniskajai.

Ekspozīcija Londonas Dizaina muzejā tiks atklāta šā gada 15.novembrī un būs apskatāma līdz 2018.gada 15.aprīlim.

Tajā zīmola un autobūves entuziasti varēs gūt padziļinātu ieskatu ne tikai Enco Ferāri dzīvē, bet arī unikālu Ferrari tapšanā un ražošanā. Cita starpā tas nozīmē, ka būs aplūkojamas dizaina skices, ar rokām darināti koka un māla, kā arī vēja tuneļos testētie modeļi.

Ferrari triumfa brauciens pēc trīs pirmo vietu izcīnīšanas 1967.gada Deitonas 24 stundu sacensībās
Ferrari triumfa brauciens pēc trīs pirmo vietu izcīnīšanas 1967.gada Deitonas 24 stundu sacensībās Foto: Ferrari

Tāpat izstādes ekspozīcijā tiks iekļauti vairāki leģendāri Ferrari, kas savā laikā deldējuši ne vien šoseju, bet arī sacīkšu trašu asfaltu, kā arī līdz šim publiski nerādīti dokumenti un dažādas relikvijas, liecina muzeja izplatītā informācija.

Ferrari 275 GTB 4 Scaglietti un Stīvs Makvīns
Ferrari 275 GTB 4 Scaglietti un Stīvs Makvīns Foto: Ferrari/RM Auctions

Izstāde būtībā ir veltījums Enco Ferāri, kurš, būdams Modenā, Itālijā, dzīvojoša un strādājoša uzņēmēja dēls, 1919.gadā sāka braukt auto sacīkstēs un pārstāvēja Alfa Romeo. Ferāri savu kompāniju dibināja 1939.gadā, tomēr pirmais V12 automobilis ar Ferrari zīmolu tapa tikai divus gadus pēc Otrā pasaules kara beigām.

Ferrari pirmā uzvara Formula 1 sacensībās 1951.gadā
Ferrari pirmā uzvara Formula 1 sacensībās 1951.gadā Foto: Ferrari

Kā zināms, vairumā Londonas muzeju ieeja ir par brīvu, tomēr Ferrari ekspozīcijas apmeklētājiem Dizaina muzejā nāksies šķirties no 18 sterliņu mārciņām (ieejas maksa pieaugušajam).

The Rolling Stones solists Miks Džegers novērtē savu jauno 288 GTO
The Rolling Stones solists Miks Džegers novērtē savu jauno 288 GTO Foto: Ferrari
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu