Vecums nav šķērslis: kundze 79 gados izmēģina Formula 1

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Rouzmarijas Smitas vārds nav dzirdēts bieži un varbūt līdz šim pat ne reizi, tomēr šī sieviete ir ļoti nozīmīgs cilvēks motoru sporta vēsturē, raksta Drivetribe.com.

Apguvusi šuvējas profesiju, viņa pagājušā gadsimta sešdesmito gadu vidū pievērsās rallijam un pat uzvarēja vairākās nozīmīgās sacensībās, turklāt tas notika ērā, kad sievietes drīzāk varēja redzēt pozējam pie mašīnas nekā sēžam pie stūres.

Vajadzīgo benzīna koncentrāciju asinīs 79 gadus vecā kundze uztur, vēl arvien piedaloties dažādās auto sacensībās.

Un to, ka benzīns nav izžuvis un vecums nav šķērslis, lai sēstos pie sacīkšu auto stūres, viņa nupat pierādījusi ar Renaultsport starpniecību, trasē izbraucot ar īstu Formula 1 bolīdu.

Rouzmarija un viņas ilggadējā stūrmane Paulīne Gallika saņēma ielūgumu no Renault ierasties Pola Rikāra trasē Francijā, lai tur pašreizējā Renault F1 komandas braucēja Džoljona Palmera vadībā apgūtu F1 pilotes iemaņas.

«Es, tāpat kā daudzi citi sacīkšu braucēji, vienmēr esmu sapņojusi sēsties pie 800 zirgspēku mašīnas stūres. Tāpēc, tiklīdz saņēmu uzaicinājumu, tā nekavējoties piekritu, jo šādu izdevību laist garām nedrīkst,» - tā Rouzmarija.

Rouzmarijas brauciena, kā arī sagatavošanās video skaties zemāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu