Automašīnas apkope vasarā: mīti un patiesība

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Vasarā rūpes par automašīnu, salīdzinot ar ziemas sezonu, liekas mazākas, lai gan vasaras sezonai ir savas īpatnības, kuras neievērojot, varam bojāt automašīnu. Lai parūpētos par automašīnu atbilstoši vasaras sezonai, AS «VIRŠI-A» Pārdošanas daļas vadītājs Arnis Andrianovs piedāvā biežākos mītus un patiesību par automašīnas apkopi vasarā.

Vējstiklu mazgāšanas šķidruma vietā ūdens

Lai gan dzirdēts, ka ūdeni varam izmantot gadījumos, kad vējstiklu mazgāšanas šķidrums ir beidzies, to nedrīkst piekopt kā regulāru praksi. Lietojot tam paredzēto šķidrumu ar speciāli pievienotām piedevām, tas palīdzēs efektīvi attīrīt vējstiklu dažādos laika apstākļos, kā arī saudzēs gan vējstiklu, gan mazgāšanas slotiņas.

Savu automašīnu varam mazgāt jebkur un jebkā

Vasarā automašīnu bieži mazgājam paši, tāpēc īpaši jāatceras, ka to nav iespējams darīt jebkurā vietā. Rīgā ir aizliegta auto mazgāšanas ārpus tam īpaši paredzētām vietām – automazgātuvēm, tāpēc par šādu pārkāpumu var tikt piestādīts sods līdz 70 eiro. Ja izvēlamies automašīnu mazgāt pašu spēkiem, tad nežēlojam ūdens daudzumu, lietojam auto mazgāšanai paredzētus tīrīšanas līdzekļus, sūkļus un lupatiņas. Nepareiza automašīnas mazgāšana var radīt bojājumus automašīnas krāsojumam, kā arī veidot skrāpējumus.

Ziema vai vasara, riepas der vienas un tās pašas

Vasarā autovadītājus var pārsteigt lietus vai karstums, tāpēc vasaras riepas tiek ražotas atbilstoši sezonas specifikai, vasaras riepu gumijas sastāvs ir karstumizturīgs. Jāseko līdzi riepu protektora nodilumam, atbilstošs protektora dziļums un riepu spiediens aizsargā no akvaplanēšanas riska, braucot cauri peļķēm. Lietojot ziemas riepas vasarā, tās ātrāk nodilst, bremzēšanas ceļš ir garāks, kā arī palielinās degvielas patēriņš.

Kondicionieri mašīnā var nedezinficēt

Tikai retais vadītājs iedomājas, ka kondicionēšanas sistēma vasarā ir jādezinficē! Lai pasargātu sevi un savus līdzbraucējus no infekcijām, kas var rasties no baktērijām, kas izveidojušās gaisa ventilācijas caurulēs, jo īpaši vasaras sezonā ir svarīgi veikt kondicionēšanas sistēmas dezinfekciju un antibakteriālo apstrādi. Būsim godīgi – ar kondicionieri, kas ir darba kārtībā, vasaras sezonā ir daudz komfortablāk.

Dzesēšanas sistēmu nevajag pārbaudīt bieži

Vasarā, kad ārā ir karstāks laiks, automašīnas dzesēšanas sistēmai ir jāstrādā pastiprināti, lai tā atbilstoši varētu atdzesēt automašīnas dzinēju. Lai automašīnas dzinējs nepārkarst, regulāri ir jāpārbauda tās dzesēšanas sistēma, sekojot līdzi dzesēšanas šķidruma līmenim un papildinot to, tiklīdz tas nokrities zem normas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu