Lielbritānijā uzbūvēta ātrākā «dārza mājiņa» pasaulē (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com/pg/Fastshed

Oksfordšīras (Lielbritānija) iedzīvotājs Kevins Nikss savu 2014.gadā iegādāto Volkswagen Passat ir pārbūvējis par vēl praktiskāku transportlīdzekli. Tiesa gan, tā drošības līmenis un piederība koplietošanas ceļiem ir visai apšaubāma.

Lai arī šāda automobiļa parādīšanās uz ielas varētu novērst daudzu satiksmes dalībnieku uzmanību no drošas braukšanas, Niksa mērķis ir braukt un pat ar šo ripojošo šķūni sasniegt 160 kilometrus stundā, raksta Motor.ru.

Nikss atklāj, ka pilnpiedziņas Passat, kam uzstādīts 2,8 litru sešu cilindru motors, iegādājies rezerves daļu iegūšanas nolūkā. Tomēr laika gaitā pārdomājis un sācis realizēt ideju par savu mājiņu uz riteņiem.

Pārbūves gaitā no Passat palikusi vien grīda, bet mājiņas sienu paneļi piestiprināti tērauda karkasam.

Visa konstrukcija kopā sver 2250 kilogramus, turklāt tai brīnumainā kārtā ir atļauja piedalīties satiksmē.

Jau 2015.gadā Nikss ar savu māju uz riteņiem spēja sasniegt 99,766 jūdžu stundā maksimālo ātrumu.

Foto: www.facebook.com/pg/Fastshed

Turpinot pārbūvi, Nikss Passat apgādāja ar slāpekļa oksīda iesmidzināšanas sistēmu un cerēja, ka īslaicīgais jaudas kāpums no 190 līdz 265 ZS palīdzēs pārspēt maģisko 100 jūdžu (160 km/h) stundā robežu.

Par spīti visiem centieniem, Niksam tas aizvadītajā sestdienā (19.augustā) Elvingotnas lidlaukā neizdevās. Maksimālais ātrums pat saruka līdz 96,8 jūdzēm (155.78 km/h) stundā.

Bet labā ziņa ir tā, ka auto ir pilnībā piemērots tāliem braucieniem. Kā mašīnas saimnieks raksta savā Facebook vietnē www.facebook.com/Fastshed, pat pēc 350 jūdzēm uz šosejas viņš jūtoties svaigs kā gurķītis. Nikss savā mājelē ir veicis tālo ceļu no Lielbritānijas galējiem dienvidrietumiem līdz galējiem ziemeļaustrumiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu