Trīs latvieši ar motocikliem pieveikuši 20 tūkstošus km ceļā uz Magadānu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Naktī uz 31. augustu Latvijā veiksmīgi atgriezušies motosporta entuziasti – Oskars Pīpiķis, Sandijs Hāns un Didzis Silenieks («Adventure Team Latvia» pārstāvji) –, kuri šī gada 26. jūnijā uzsāka pārbaudījumiem bagātu ceļojumu uz Tālo Austrumu pilsētu Magadanu. Ar «Neste» atbalstu, īstenojot vienu no savas dzīves pārdrošākajiem sapņiem, moto ekspedīcijas dalībnieki pārvarēja sevi un stājās pretī nezināmajam vairāk nekā 20 000 km garajā ceļā.

«Ceļojums bija pārsteigumiem un piedzīvojumiem bagāts. Esam guvuši unikālu pieredzi un ceļā satikuši daudz dažādu cilvēku, kuri mums sniedza atbalstu un palīdzēja izšķirošos brīžos – cilvēku viesmīlība ir apbrīnojama! Pēc garā un nebūt ne vieglā ceļojuma ir liels nogurums un ļoti daudz emociju, taču kopā ar saviem ceļa biedriem Oskaru un Didzi esam veiksmīgi pārvarējuši visus šķēršļus un ar nepacietību gaidām, kad varēsim satikt savus tuviniekus. Ceļojums arī licis pārdomāt dzīvi, vērtības un vēl vairāk novērtēt sev mīļos cilvēkus,» atklāj «Riga to Magadan 2017» ekspedīcijas dalībnieks Sandijs Hāns.

Apgrūtinošie braukšanas apstākļi pa bezceļiem padarīja ekspedīciju īpaši sarežģītu un mentāli smagu. Par vienu no lielākajiem izaicinājumiem motobraucēji min Vitimas tilta šķērsošanu, kurš tiek uzskatīts par vienu no bīstamākajiem tiltiem pasaulē. Savukārt vietās, kur ir satiksmei piemēroti ceļi, nācies pielāgoties vietējo iedzīvotāju braukšanas stilam, kurš mēdz būt neparedzams un reizēm bīstams.

Foto: Publicitātes foto

«Man ir patiess prieks, ka varējām sniegt atbalstu motobraucējiem, kuri kā īsta komanda, kopā īstenojot sarežģīto un izaicinošo ceļojumu, ir spējuši atbalstīt viens otru, lai sasniegtu galamērķi. Pārvarot 20 tūkstošus kilometru uz motocikliem, puiši ir pierādījuši, ka «ceļš uz priekšu» ir pat tad, kad fiziski ceļš beidzas. Novēlu neapstāties pie sasniegtā un arī turpmāk ar patiesu degsmi un vēlmi mesties nezināmajā, lai īstenotu vispārdrošākos sapņus!» norāda SIA «Neste Latvija» ģenerāldirektors Artu Airiainens.

Brauciena laikā mežu ugunsgrēku dēļ motosportistiem nācies sastapties ar izsalkušiem vilkiem, un arī vietējo stāstītais apstiprinājis, ka nakšņot brīvā dabā būtu bīstami, tādēļ pašu drošībai ceļotāji mainījuši plānus par nakšņošanu teltīs. Tomēr pateicoties vietējo iedzīvotāju viesmīlībai pilsētās, kurās nav viesnīcu un moteļu, izdevies atrast naktsmājas.

Foto: Publicitātes foto

Unikālās ekspedīcijas laikā pa ceļiem un bezceļiem motosportisti šķērsoja deviņas laika joslas un četras valstis – Krieviju, Kazahstānu, Kirgizstānu un Mongoliju. 65 dienu garajā ceļā viņi šķērsoja simtiem upju, sabrukušu tiltu, purvu un mēroja tūkstošiem kilometru pa šaurām kalnu takām un grūti izbraucamiem ceļiem, tajā skaitā arī pa vienu no iespaidīgākajiem un bīstamākajiem ceļiem pasaulē – kaulu ceļu jeb Baikāla-Amūra maģistrāli. Motosportisti pa ceļam apskatīja ne vien zināmus un neatkārtojamus dabas objektus, kā, piemēram, gandrīz izžuvušās Arāla jūras krastu, Gobi tuksnesi, Ustjurtas kanjonu, Altaja kalnu grēdas, UNESCO Pasaules mantojumā iekļauto nacionālo parku «Ļenas klintis», bet apmeklēja arī unikālas un neatklātas vietas.

www.facebook.com/AdventureTeamLatvia

Materiāls veidots sadarbībā ar «Neste Latvija»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu