CSDD kampaņas «Pierādi sevi citur, nevis uz ceļa!» laikā piedāvās bezmaksas braukšanas apmācības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) šogad oktobrī kampaņas «Pierādi sevi citur, nevis uz ceļa!» laikā jebkuram interesantam piedāvātas bezmaksas braukšanas apmācības, informēja CSDD.

Kampaņas «Pierādi sevi citur, nevis uz ceļa!» īstenošanā iesaistīts rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs, kurš arī šogad kampaņas laikā uzrunās autovadītājus ar video klipa palīdzību, aicinot kādu agresīvu un steidzīgu braucēju pierādīt savas braukšanas prasmes trasē.

Pēc CSDD paustā, agresīva braukšana patlaban tiek definēta kā vairākkārtēja braukšanas joslu maiņa apsteidzot, kā arī apdzīšana pa pretējā virziena joslu vai apbraukšana pa sabiedriskā transporta joslu, ceļa nomali, ietvi, gājēju ceļu, velosipēdu ceļu vai citām vietām, kas nav paredzētas transportlīdzekļu braukšanai, u.tml.

Pēc ceļu satiksmes datiem un starptautiskās pieredzes, ja vidējais ātrums palielinās par 10%, risks iekļūt ceļu satiksmes negadījumā pieaug par 20%, savukārt ievainoto skaits palielinās par 40%, bet bojā gājušo skaits pieaug par 50%.

Vienlaikus Pasaules Veselības organizācijas dati liecina, ka, neraugoties uz lielajiem sodiem, vidēji 40% līdz 50% autovadītāju regulāri pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu. Savukārt attīstītās valstīs ātrums, kā arī dažādi blakus faktori, piemēram, mobilo ierīču lietošana, nogurums un alkohols kā nāves cēlonis ir vidēji katram trešajam ceļu satiksmes negadījumā bojā gājušajam.

Foto: Publicitātes foto

Kampaņas otrā daļa notiks šā gada oktobrī Biķernieku trasē, kuras laikā CSDD jebkuram interesantam bez maksas piedāvās braukšanas apmācības, kuru pēdējais posms būs ātruma sacensības trasē.

Informācijai par pieteikšanos apmācībām iespējams sekot CSDD mājaslapā.

Kampaņu «Pierādi sevi citur, nevis uz ceļa!» organizē CSDD un tā daļēji tiek finansēta no OCTA līdzekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu