Švarcenegers piepilda sapni par elektrisku Hummer

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Slavenais austriešu kultūrists, aktieris, kādreizējais Kalifornijas štata gubernators un šobrīd vides aizsardzības un veselīga dzīvesveida sludinātājs Arnolds Švarcenegers vienlaikus ir arī kaislīgs militārās tehnikas cienītājs.

Švarcenegers ne vien filmās bieži redzēts ar resnu cigāru pirkstos stūrējam iespaidīgu tehniku. Arī sadzīvē viņam patīk lielas lietas, un tas attiecas arī uz transportlīdzekļiem. Velosipēdi gan aktierim, cik redzēts, ir visai pieticīgi, turpretī motorizēto braucamo garāžas saturs ir vairāk nekā iespaidīgs, jo tajā ir pat tanks.

Ar to gan ikdienā pārvietoties nebūtu prāta darbs; šim nolūkam Švarcenegers bieži vien izmanto Hummer ar pamatīgu dīzeļdzinēju. Taču tas īsti nesaskan ar vides aizstāvja tēlu, tādēļ pēc bijušā Kalifornijas štata gubernatora iniciatīvas austriešu kompānija Kreisel Electric viņam izgatavojusi Hummer ar elektropiedziņu.

Foto: Publicitātes foto

Par bāzi ņemot Hummer H1, kas standarta izpildījumā ir apgādāts ar V8 dīzeļdzinēju un vidēji patērē ap 20 litriem degvielas, Kreisel Electric mehāniķi ir radījuši auto ar diviem elektromotoriem, kas atrodas uz katras ass un kopā attīsta 490 ZS, un pašu izgatavotu 100 kWh bateriju. Kreisel informācija liecina, ka šādā izpildījumā 3,3 tonnas smagais auto spēj attīstīt 120 km/h un ar uzlādes reizi nobraukt līdz 300 kilometriem.

Foto: Publicitātes foto

Var piebilst, ka gada sākumā Švarcenegers sociālajos tīklos lepni izrādīja šīs pašas kompānijas pārbūvētu G klasi.

Kā vēstīts, Kreisel speciālisti elektrisko G klasi esot izstrādājuši un pārbūvējuši divu mēnešu laikā. Tā ir aprīkota ar vairāk nekā 500 ZS elektromotoru un 80 kWh akumulatoru blokiem, kas sver pustonnu. Tiem rasta vieta motortelpā un tur, kur iepriekš atradās degvielas tvertne. Lai arī G klases svara pieaugums ir ievērojams, auto līdz 100 km/h spēj paātrināties 5,6 sekundēs un maksimāli attīsta 183 km/h. Ar vienu uzlādes reizi nobraucamais attālums ir 300 kilometri, turklāt automobiļa spējas pārvarēt grūtības neceļos neesot gājušas mazumā. Tāpat līdz ar programmatūras atjauninājumiem ir pieejamas visas standarta modelī sastopamās komforta funkcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu