Novērtē, cik skaļš ir 135 000 ZS spēcīgais Bloodhound SSC

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Tīmeklī ir nonākuši vismaz pāris video, kuri apliecina, ka reaktīvais transportlīdzeklis Bloodhound SSC ir dzīvs un pamazām virzās tuvāk plānotā sauszemes ātruma rekorda uzstādīšanai.

Bloodhound SSC, kura jauda ir pielīdzināma 135 000 zirgspēku, ir apgādāts ar Rolls-Royce EJ200 reaktīvo dzinēju, ko citkārt izmanto iznīcinātājos Eurofighter Typhoon. Tāpat braucamrīkam ir raķešu hibrīddzinējs, kurš tiks iedarbināts tikai pēc 1046 km/h sasniegšanas, un Jaguar 5 litru V8 kompresordzinējs, kura vienīgais uzdevums ir degvielas sūknēšana.

Projektā iesaistītie cer, ka tas palīdzēs attīstīt tūkstoš jūdzes jeb aptuveni 1600 kilometrus stundā un tādējādi uzstādīt jaunu sauszemes ātruma rekordu.

Sākotnēji bija plānots braucienu pēc rekorda īstenot šajā 2017.oktobrī, tomēr tagad ir skaidrs, ka tas nenotiks ātrāk kā nākamgad. Piedevām šobrīd Bloodhound SSC veikti statiski dzinēja testi, no kuriem pēdējais brīvā dabā ar Lielbritānijas Gaisa spēku pilotu Endiju Grīnu kokpitā.

Projekta nākamais punkts ir īstenot pirmo dinamisko testu Ņūkvejas lidlaukā. To paredzēts veikt 28.oktobrī, un pašreizējais mērķis ir sasniegt 200 jūdzes jeb 320 kilometrus stundā.

Projekts Bloodhound SSC tiek virzīts jau aptuveni 10 gadus. Tā kā tas izrādījies sarežģītāks nekā sākotnēji plānots, rekordbrauciena datums jau ticis pārcelts vairākas reizes.

Bloodhound SSC komanda cer, ka sešas tonnas smagais spēkrats spēs sasniegt 1600 kilometrus stundā, tādējādi 1,4 reizes pārsniedzot skaņas ātrumu. Pašreizējais sauszemes ātruma rekords, ko ar reaktīvo spēkratu Thrust SSC arī uzstādīja Endijs Grīns, ir 1227,667 km/h.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu