Amerikā moderns Boxster kļūst par klasisko Porsche 356

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: starkespeedster.com

Amerikāņu tūninga ateljē Stärke no Skotsdeilas Arizonas štatā ir interesants piedāvājums - kompānijas meistari varot izgatavot klasiskā Porsche 356 Speedster repliku, par bāzi ņemot jebkuru moderno laiku Boxster, kas ražots periodā starp 1997. un 2012. gadu.

Kompānijas Stärke piedāvājumā kopumā četras dažādas Stärke Revolution Speedster modifikācijas: CS, Outlaw, SC un Carbon Fiber Outlaw, kas maksās robežās no 59,9 līdz 149,9 tūkstošiem ASV dolāru (51 - 127 tūkstoši eiro).

Ja piedāvājums sākotnēji šķiet interesants un ārkārtīgi vilinošs, tad jāpiebilst, ka tā ir samaksa tikai par pārbūvi; donora auto šai summā nav ieskaitīts. Tas nozīmē, ka jāpieskaita vēl vairāki desmiti tūkstošu eiro. Jo, piemēram, populārajā tīmekļa vietnē Mobile.de attiecīgo gadagājumu Boxster maksā vidēji no 25 000 līdz 65 000 eiro, savukārt leģendārā vācu sacīkšu braucēja Valtera Rērla speciālizlaiduma modelis tiek pārdots par 96 tūkstošiem.

Bāzes modifikācijā retro stilā veidotā ielas sporta auto ir roku darbs un «cepts» no stikla šķiedras. Dārgākajā versijā virsbūve ir no oglekļa šķiedras. Tehnika turpretī tiek pārņemta no donora, un tas nozīmē, ka zem modernā 356 Spyder ārējās čaulas atradīsies 2,5 līdz 3,4 litru sešu cilindru bokserdzinējs, kura 220 līdz 325 zirgspēkus saņems aizmugurējie riteņi.

Bez tā uzņēmums savus spēkratus apgādā ar regulējamiem Billstein amortizatoriem, sporta izplūdes sistēmu un moderna dizaina riteņiem, kam ir Michelin riepas.

Jāpiebilst, ka Stärke top automobiļiem ir pasūtāms arī 380 zirgspēku motors ar 3,7 litru darba tilpumu. Tas pieejams Stärke Outlaw un Stärke SC, kas tad attiecīgi maksā vēl par 34 tūkstošiem eiro jeb 40 tūkstošiem dolāru vairāk.

Foto: starkespeedster.com
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu