Šoferi Latvijas autovadītāju parkošanās prasmes vērtē kā nepietiekamas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Parkošanās ir starp izplatītākajām situācijām, kurās visbiežāk tiek apskādēts paša vai citam piederošs transportlīdzeklis - tā liecina apdrošināšanas sabiedrības ERGO statistika. Arī 14% ParkoSkolas dalībnieku atzīst, ka viņiem ir gadījies iekļūt negadījumā, novietojot automašīnu stāvvietā. Kopumā vairāk nekā puse jeb 60% ParkoSkolas dalībnieku Latvijas autovadītāju parkošanās prasmes vērtē kā nepietiekamas, informēja apdrošinātāja komunikācijas vadītāja Agnese Grīnberga.

Trešdaļa ParkoSkolas dalībnieku atzīst, ka

vislielākās grūtības viņiem sagādā paralēlā auto novietošana, un tam seko perpendikulārais auto novietošanas manevrs.

Saskaņā ar ERGO datiem ik gadu gandrīz 20% no visiem KASKO apdrošināšanas atlīdzību pieteikumiem tiek saņemti par negadījumiem, kas notikuši, novietojot automašīnu stāvēšanai vai izbraucot no stāvvietas, kuru rezultātā autovadītāji saskādējuši savu vai citai personai piederošu automašīnu.

Apdrošināšanas kompānijas speciālistu novērojumi liecina, ka visbiežāk šāda veida negadījumi notiek, braucot atpakaļgaitā un mēģinot novietot automašīnu stāvēšanai paralēli ielas malai - cenšoties ierūmēties starp diviem citiem auto. Salīdzinoši bieži sadursmes, novietojot auto stāvēšanai vai izbraucot no stāvvietas, notiek arī tirdzniecības centru autostāvvietās, degvielas uzpildes stacijās, plaši apmeklētu pasākumu norises vietās ierīkotajos automašīnu stāvlaukumos un daudzdzīvokļu namu pagalmos.

Starp tipiskiem parkošanās negadījumiem ir arī uzbraukšana dažādiem objektiem

- stabam, apmalei vai nožogojumam. Šādās situācijās, kad bojājumus transportlīdzeklim nav nodarījusi cita persona jeb citas personas vadīts transportlīdzeklis, zaudējumi var tikt atlīdzināti tikai tad, ja saskādētā auto īpašniekam ir KASKO polise.

Lai uzlabotu autovadītāju prasmes un iemaņas automašīnu novietošanā, kā arī samazinātu negadījumu skaitu, kuru cēlonis ir nepietiekamas prasmes automašīnas novietošanā stāvēšanai, autostāvvietu operators EuroPark Latvia, Drošas Braukšanas Skolas (DBS Autoskola) un ERGO kopīgi īsteno sociālu projektu ParkoSkola. Projekta ietvaros notiek regulāras auto novietošanas bezmaksas apmācības – pusstundu ilgs individuāls treniņš DBS Autoskola instruktora vadībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu