Kāda tipa degvielas piedevas man nepieciešamas?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Degvielas piedevas iedalās pēc to iedarbības principa. STP® palīdz ātri orientēties piedevu tipos.

Tuvojoties ziemai automašīnu vadītāji un īpašnieki vēlas no tām sagaidīt tādu pat uzticamību, kā pārējā gada laikā, turklāt, ja auto pieviļ ziemā, laika apstākļi parūpējas, lai tas sagādātu papildu rūpes un diskomfortu. Viena no automobiļa sistēmām, kura tiek pakļauta paaugstinātam riskam ziemas apstākļos ir degvielas sistēma. Kas tad ir apstākļi, kas apgrūtina tās darbību un paaugstina prasības pēc tās veiktspējas? Galvenokārt tas, protams, saistīts ar gaisa temperatūras pazemināšanos, kad faktiski pieaug prasības pēc visu ar motora darbību saistīto mezglu teicamas darbības. Faktori, kas noved pie degvielas sistēmas atteikuma vai priekšlaicīgas nolietošanās ir: mehāniski piemaisījumi, ūdens klātbūtne, degvielas sabiezēšana, parafinizēšanās (dīzeļa motoriem), nevēlamu ķīmisku elementu un savienojumu klātbūtne degvielā. Šo faktoru ietekmes mazināšanai talkā var nākt kvalitatīvas degvielas piedevas.

Piedevas nav brīnumlīdzeklis

Vairums degvielas piedevu savu efektu panāk tieši attīrot degvielas sistēmas elementus un tādejādi atjaunojot to normālo darbību, kā rezultātā arī uzlabojas motora veiktspēja un degvielas patēriņš. Jāpiemin, ka šo piedevu sastāvā esošās attīrošās vielas palīdz attīrīt arī motora vārstus un degkameru no uzdeguma. Vajadzētu apzināties, ka piedevas nav brīnumlīdzeklis, kas spēs atjaunot nodilušas vai korodējušas degvielas sistēmas daļas, taču tās var palīdzēt pirms šo bojājumu un rašanās un paildzināt detaļu mūžu. Lai pilnībā izmantotu degvielas piedevu sniegumu, nepieciešams kaut nedaudz orientēties piedevu tipos. Ja izmantojam amerikāņu zīmola STP® piemēru, degielas piedevas galvenokārt iedalāmas preventīvajās un aktīvajās. Preventīvās piedevas paredzētas regulārai lietošanai, lai saglabātu automobiļa motora optimālu darbību un maksimāli samazinātu detaļu nolietošanos. Aktīvās piedevas paredzētas lietošanai, kad jau manāmas nepilnības automobiļa darbībā.

Preventīvās vai aktīvās?

Preventīvās degvielas piedevas novērš nogulšņu veidošanos degvielas sistēmā (bākā, cauruļvados, sūknī, inžektoros), novērš koroziju degvielas sistēmā piesaistot kondensāta rezultātā radušos ūdeni, kā arī novērš apdeguma veidošanos uz vārstiem, degkameras un virzuļiem. Aktīvās piedevas turpretim attīra degvielas sistēmu (bāku, cauruļvadus, inžektorus), kā arī attīra vārstus, virzuļus un degkameru no apdeguma.

Foto: Publicitātes foto

Kondensāts kaitē arī benzīnam

Dīzeļauto īpašnieki bieži tiek biedēti ar kondensāta veidošanos degvielas tvertnē, kas draud ar degvielas sistēmas aizsalšanu un citām ķezām. Taču jāatceras, ka no kondensāta veidošanās degvielas tvertnē nav pasargāti arī ar benzīnu darbināmi automobiļi. Ziemas apstākļos, temperatūras starpību ietekmē,degvielas tvertnē kondensējas ūdens. Tā kā ūdens nesajaucas ar nevienu no degvielas veidiem un ir blīvāks, tas nosēžas degvielas bākas apakšā un vēlāk nonāk arī pārējā degvielas sistēmā, radot korozijas un cauruļvadu aizsalšanas risku.Šai ziemai STP® piedāvā degvielas piedevu ziemai gan dīzeļa (STP® Diesel Winter Treatment), gan benzīna motoriem (STP® Petrol Winter Treatment).

Dibināts 1954. Gadā ir viens no pirmajiem un joprojām pasaulē atpazīstamākajiem autopiedevu ražotājiem. Arī Latvijas tirgū pieejams plašs klāsts STP® ražoto autopiedevu, gan degvielas sistēmai, gan citiem automobiļa mezgliem. STP® izplatītājs Latvijā ir SIA Getz Nordic.

Līdz 31.decembrim iegādājoties jebkuru STP produktu lielākajās tirdzniecības vietās visā Latvijā un reģistrējot pirkuma čeku mājaslapā autopiedevas.lv, iespējams laimēt vienu no 20 «Circle-K» degvielas dāvanu kartēm 25 eiro vērtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu