Pārdošanā atkal nonācis Alfa Romeo, ar kuru Musolīni mīļākā bēga no Itālijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press/BACKGRID UK

Kensingtonā, Rietumlondonā publiskai apskatei izlikts Alfa Romeo automobilis, kas reiz piederēja Itālijas diktatoram Benito Musolīni.

Sarkano 1939.gada Alfa Romeo 6C 2500 Musolīni pasūtīja pats personīgi un uzdāvināja savai mīļākajai - Klaretai Petači. Laimi gan tas viņai nenesa, jo 1945.gada aprīlī, neilgi pirms 2. Pasaules kara beigām, kad Petači ar ģimenes locekļiem bija devusies bēgļu gaitās, viņus pārtvēra itāļu partizāni un nogalināja. Musolīni, kurš, pārģērbies par vācu virsnieku, atradās tai pašā automobiļu un armijas tehnikas grupā, arīdzan tika notverts un nogalināts.

Auto tikmēr tika konfiscēts un nonāca amerikāņu virsnieka Čārlza Petita īpašumā. Auto tika pārvests uz Petita dzīvesvietu netālu no Ņujorkas, kur tika lietots līdz saplīsa, tad novietots garāžā un aizmirsts. Kā raksta Business Insider,

1970.gadā mašīnu par 300 ASV dolāriem iegādājās kāds skolotājs,

kurš bija padzirdējis, ka automašīnai ir saistība ar 2. pasaules karu.

Periodā līdz šā gadsimta sākumam auto bija vairāki īpašnieki. Auto tika daļēji atjaunots un dzinējs - pārbūvēts. Ar to pietika, lai spēkrats būtu lietojams un pat spētu piedalīties Mille Miglia sacensībās, taču savu

sākotnējo spozmi Musolīni Alfa Romeo 6C atguva tikai pēc divus gadus ilgas un 500 000 eiro vērtas restaurācijas,

ko veica uzņēmums Garage Bonfanti. Restaurācijas procesā, kura gaitā automobilī saglabāts tik daudz oriģinālā materiāla, cik vien iespējams, padomu neliedza arī slavenā itāļu autobūves uzņēmuma Carrozzeria Touring dibinātāja, Feličes Anderloni dēls Karlo Anderloni.

Foto: Vida Press/BACKGRID UK

Sarkanais automobilis tagad atkal nonācis pārdošanā, un atliek vien minēt, par kādu summu spēkratu izdosies pārdot. Var piebilst vien, ka 2015.gada sākumā RM Auctions jau mēģināja mašīnai atrast jaunu saimnieku. Lai arī interese bija pietiekami liela un solīšanas laikā auto tika novērtēts ar aptuveni 2 miljoniem dolāru, pārdošanas darījumu noslēgt neizdevās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu