Karalisko kāzu auto jeb kādu braucamo varētu izvēlēties Harijs un Megana

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix, SWNS.com/ScanPix, TVNET kolāža

Jau rīt, 19.maijā, kādam notikumam sekos liela daļa pasaules iedzīvotāju. Tas nebūs pasaules hokeja čempionāta fināls vai svarīgs boksa mačs, tās būs Lielbritānijas prinča Harija un amerikāņu aktrises Meganas Mārklas kāzas. Interese par vērienīgajām svinībām ir milzīga, tādēļ nav pārsteigums, ka visi karaliskās dzīves aizkulišu entuziasti vēlas zināt vissīkākās detaļas - kāda būs līgavas kleita, ko mugurā vilks Harijs, cik liela un dārga būs kāzu torte, kādas slavenības būs viesu sarakstā un tā tālāk. Mūs savukārt interesē, kādā auto jaunlaulātie pametīs Vindzoras pili pēc svinīgajām pusdienām. Tas visticamāk būs auto no britu autobūves pašreizējā piedāvājuma un vēsturiskā mantojuma. Bet kāds? Piecdesmito, sešdesmito gadu Jaguar vai Aston Martin? Varbūt kas jaunāks no Rolls-Royce vai Bentley klāsta? To uzzināsim jau sestdien, bet līdz tam savu versiju, kas pārim varētu vislabāk piestāvēt, raksti komentāros. Piedevām - jūsu uzmanībai daži piemēri, kādos auto braukuši karalisko ģimeņu jaunie pāri dažādos laikmetos.

 
Foto: AP/ScanPix

Princis Viljams un Keita Midltone

Kembridžas hercogs Viljams un hercogiene Keita kāzas svinēja 2011.gada 30.aprīlī. Uz mazāk formālo ballīti viņi devās Aston Martin DB6 kabrioletā, ko princis Čārlzs 21 gada jubilejā bija saņēmis kā dāvanu no karalienes Elizabetes II.

Foto: UK Press/ScanPix
 
Foto: DICA CRHA ANCL/ScanPix

Pipa Midltone un Džeimss Metjūss

Keitas Midltones māsa Pipa ar Džeimsju Metjūsu apprecējās 2017.gada 20.maijā. Šā jaunā pāra kāzu auto bija ne mazāk klasisks kā Keitas un Viljama braucamais, proti, leģendārā Jaguar E-Type vaļējā versija ar virsbūvi britiem raksturīgi tumši zaļā krāsā.

Foto: DICA CRHA ANCL/ScanPix
 
Foto: AP/ScanPix

Monako princis Renē un Greisa Kellija

Saulainajā 1956.gada 19.aprīlī gredzenus mija Monako princis Renē un amerikāņu aktrise, Zelta globusa un Oskara balvas laureāte Greisa Kellija. Šis pāris parādē pēc svinīgās ceremonijas devās Rolls-Royce kabrioletā.

Foto: KARY LASCH/ScanPix
Foto: Topham Picturepoint/ScanPix
 
Foto: AP/ScanPix

Monako princis Albērs II un princese Šarlēne

Greisas Kellijas dēls, Monako princis Albērs II un princese Šarlēne gredzenus mija 2011.gada 1.jūlijā. Viņu īpašās ceremonijas īpašais auto - speciāli būvēts hibrīdauto Lexus LS 600h L.

 
Foto: Reuters/ScanPix

Zāra Tindola un Maiks Tindols

2011.gada 30.jūlijā gredzenus mija karalienes Elizabetes II mazmeita Zāra Tindola (Filipsa) un britu regbija zvaigzne Maiks Tindols. Lai arī viņu kāzas neizraisīja tādu ažiotāžu kā divus mēnešus iepriekš notikusī Viljama un Keitas laulāšanās, kāzu auto bija ne mazāk grezns, tiesa gan, bez vēsturiskas vērtības - Bentley Mulsanne.

Foto: AP/ScanPix
Foto: AP/ScanPix
Foto: AFP/ScanPix
 
Foto: Sipa USA/ScanPix

Luksemburgas princis Fēlikss un Klēra Lādemahere

Luksemburgas princis Fēlikss savu jauno sievu, vācu studenti Klēru Lādemaheri no svinīgās kāzu ceremonijas 2013.gada 16.septembrī aizveda ar BMW Isetta 300.

Foto: Sipa USA/ScanPix
Foto: Sipa USA/ScanPix
Foto: AFP/ScanPix
Foto: AFP/ScanPix
Foto: AFP/ScanPix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu