Kas vieno Meganu Mārklu un skandalozāko karali britu monarhijas vēsturē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia. TVNET kolāža

2018.gada 19.maijā gredzenus mija princis Harijs un amerikāņu aktrise Megana Mārkla, abiem tādējādi kļūstot par Saseksas hercogu un hercogieni.

Svētā Džordža kapelā, kur norisinājās svinīgā kāzu ceremonija, Meganu un viņas māti Doriju Raglandu nogādāja Rolls-Royce Phantom IV. Neapšaubāmi, vairums karalisko kāzu vērotāju ar sajūsmu noraudzījās, kā greznais piecdesmito gadu limuzīns lēnām slīd kapelas virzienā, bet tā salonā lielo jāvārda teikšanas brīdi ar nepacietību gaida Mārkla.

Tomēr netrūka arī tādu britu karaļnama vēstures pazinēju, kuri norādīja uz slikto gaumi, izvēloties tieši šo automobili kāzu ceremonijai.

Kāpēc tā? Izrādās, ka šis pats Rolls-Royce ir saistīts ar savulaik skandalozākajām personām britu karaļnamā - karali Edvardu VIII un amerikānieti Volisu Simpsoni, kurā karalis bija iemīlējies. Jūtas pret Simpsoni Edvardam VIII bija tik spēcīgas, ka

1936.gada 11.decembrī viņš kļuva par pirmo monarhu, kurš šā iemesla dēļ atteicies no troņa.

Nav gan ļaunuma bez labuma, jo tā bija iespēja tai pašā dienā par karali kļūt Džordžam VI un viņa meitai Elizabetei par karalieni 1952.gada 6.februārī.

Elizabetes II iecienītākais auto jeb karaliskākais no visiem auto zīmoliem

Edvards VIII no troņa atteicās, jo nevarēja būt precēt Simpsoni un vienlaicīgi būt karalis. Uzrunā, ko pārraidīja BBC, Edvards VIII izteicās:

«Es nevaru pildīt karaļa pienākumus bez mīļotās sievietes atbalsta un palīdzības.»

Pāris apprecējās 1937.gada 3.jūnijā, taču neviens no Edvarda ģimenes locekļiem svinības neapmeklēja.

Volisa Simpsone un Edvards VIII
Volisa Simpsone un Edvards VIII Foto: Wikipedia. TVNET kolāža

Atgriežoties pie Rolls-Royce Phantom IV, jāpiebilst, ka tas netika izmantots Edvarda VIII un Simpsones, kas tāpat kā Megana Mārkla, starp citu, arī bija šķirtene, kāzās 1937.gadā (abi toreiz kļuva par Vindzoras hercogu un hercogieni).

Šo auto karaļnams norīkoja Simpsoni vest uz skandalozā karaļa bērēm 1972.gadā.

Rolls-Royce Phantom: no pirmās paaudzes līdz pēdējai

Var piebilst, ka Rolls-Royce Phantom IV tika ražots periodā no 1950. līdz 1956. gadam. Kopumā uzņēmums uzbūvēja tikai 18 šā modeļa eksemplārus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu