Projekts "Hip X Hop" noslēgsies ar gada balvas pasniegšanu (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien, 22.maijā, Latvijas Nacionālajā teātrī tiks pasniegtas "Hip X Hop" gada balvas hiphopā un ekstrēmajos sporta veidos gan jaunajiem talantiem, gan pieredzējušiem šīs kultūras pārstāvjiem, žurnālistus informēja projekta vadītājs Rojs Dauburs.

Gada balvas pasniegšana ir beigu pasākums projektam, kas ilga gandrīz sešus mēnešus. Dauburs izteica gandarījumu par to, ka projekts spējis apvienot atšķirīgas hiphopa kultūras pārstāvjus, sākot ar hiphopa "underground" māksliniekiem un beidzot ar breakdance izpildītājiem no dažādiem Latvijas reģioniem.

Ceremonijā tiks godināti hiphopa kultūras aizsācēji Latvijā, kā arī cilvēki, kas Latvijā jau 25 gadus popularizē ekstrēmos sporta veidus.

Britu padomes pārstāve Dina Ostrovska atzina, ka projekta "Hip X Hop" lielākais notikums ir dīdžeja "Pogo" un MC "T.Y" rīkotās meistarklases, kurās mākslinieki dalījās pieredzē ar interesentiem Latvijā.

"Ritma institūta" direktors un projekta "Hip X Hop" ideju autors Aivars Apriķis atzina, ka šāda veida projekts, kas apvienojis hiphopa un ekstrēmo sporta veidu cienītājus, ir vienīgais Latvijā.

Dauburs informēja, ka konkurence par balvām bijusi ļoti sīva, jo balvu saņēmēji 12 kategorijās bija jāizvēlas no 350 dalībniekiem.

"Hip X Hop" gada balva tiks pasniegta snovborda, skeitborda, triāla, BMX, "inline", MC, dīdžeju, breakdance, grafiti, kā arī labāko hiphopa grupu un hiphopa deju grupu kategorijās.

Balvas pasniegšanas ceremonijā uzstāsies breakdance grupa "Camelot", "Neplagiat", Roberts Gobziņš, "MC uncle U", grupa "Fuck Art", Gustavo, Kurts, Domino, Ozols, kā arī deju grupa "Kaprīze" un citi mākslinieki. Uz īpaši uzstādītas minirampas tiks demonstrēti triki un savus priekšnesumus sniegs "Pogo" un MC "T.Y.".

Projekta laikā divu mēnešu laikā tika apmeklētas 20 latviešu un krievu plūsmas skolas dažādos Latvijas reģionos. Īpašais "TOXIC Hip X Hop skolu tūres" busiņš viesojās dažādās Latvijas skolās, iedrošinot jauniešus būt aktīviem un piedalīties jauno hiphopa mūzikas, deju, grafiti vai ekstrēmo sporta veidu talantu konkursā.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu