Ar ko ātri novērst motora dūmošanu?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Izdiluma vai defektu izraisītu pastiprinātu dzinēju dūmošanu vislabāk novērsīs kārtīgs remonts, taču līdz tam var izlīdzēties ar speciālu eļļas piedevu. STP®Smoke Treatment.

Motora dūmošanu izraisa nepareizs vai nepilnīgs degvielas sadegšanas process motorā. To var izraisīt gan motora mezglu nodilums vai bojājumi, gan nevēlamu šķidrumu, piemēram, eļļas vai antifrīza nonākšana degkamerā. Dūmošanas iemesls var būt arī degvielas sistēmas bojājumi.

Kādi dūmi – tāds bojājums

Izplūdes gāzes ar lielu daudzumu baltu dūmu, kas nepazūd arī tad, kad automobiļa motors jau ir uzsilis, rodas gadījumos, kad motora degkamerā nonāk dzesēšanas šķidrums. Izteikti balta dūmošana raksturīga arī bojātam turbokompresoram. Izplūdes gāzes ar melniem dūmiem rodas gadījumos, kad notiek nepilnīga degvielas sadegšana. Tas visbiežāk novērojams dīzeļa motoriem degvielas sistēmas bojājumu u.c. ar nepilnīgu degvielas sadegšanu saistītos gadījumos. Izplūdes gāzes ar ziliem dūmiem visbiežāk norāda uz to, ka motora degkamerā nonāk eļļa. Tas var notikt sakaltušu vai nolietojušos vārstu blīvslēgu un izdilušu vārstu vadīklu dēļ, virzuļu gredzenu nodiluma vai iekoksēšanās dēļ vai arī tāpēc, ka motora karterī gluži vienkārši ir paaugstināts eļļas līmenis.

Ko spēj novērst STP® SmokeTreatment?

Produkts paredzēts gadījumiem, kad pastiprinātas dūmošanas iemesls ir eļļas nonākšana motora degkamerā ,- tātad gadījumos kad novērojami zili dūmi. Jāņem vērā, ka piedeva paredzēta lietošanai dzirksteļaizdedzes (benzīna vai gāzes) motoros. Šis ierobežojums saistīts ar to, ka dīzeļa motoriem dūmošanas iemeslu precīzi noteikt pēc dūmu krāsas ir grūtāk. Gan melni, gan zilganbalti, gan zili dūmi dīzeļmotoriem var rasties degvielas sistēmu bojājuma gadījumos un šajos gadījumos līdzeklis nepalīdzēs. Tomēr, ja skaidri zināms, ka dīzeļa motora dūmošana saistīta ar eļļas nonākšanu degkamerā, tad produkts ir droši lietojams un var palīdzēt. Kad noskaidrots, ka dūmošanas cēlonis ir eļļas nonākšana degkamerā, vēl jāpārliecinās, ka tas nenotiek paaugstināta eļļas līmeņa dēļ, jo šajā gadījumā problēma var tikai saasināties, - pievienojot piedevu, eļļas līmenis pieaugs.

Kā tas darbojas?

STP® SmokeTreatment palielina eļļas slāņa biezumu, aizpildot nodiluma rezultātā palielinātās spraugas starp virzuļa gredzenu un cilindra virsmu, kā arī starp sadales mehānisma vārsta kātu un vārsta vadīklu, tādējādi uzlabojot blīvējumu un samazinot eļļas iekļūšanu motora degkamerā. Produkts samazina berzi starp motora detaļām, uzlabojot motora darbību un samazinot turpmāku nodilumu. Piedeva lietojama kā pie eļļas maiņas, tā arī starp eļļas maiņas reizēm. Piedeva jāpievieno 10% apjomā no kopējā eļļas tilpuma motorā. Jāņem vērā, ka produkts nav paredzēts lietošanai ar Low-SAPS eļļām (eļļas ar ACEA marķējumu C1,C2,C3,C4).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu