Tīrs no smakām un traipiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Salona paklājiņi kļūst netīri kā no ikdienas lietošanas, tā negaidītiem starpgadījumiem. Turtle Wax sniedz padomu, kā atbrīvoties no traipiem un smakām.

Auduma jeb sintētiskie paklājiņi sevišķi cieš ziemā, kad to virsmā ātri iesūcas pretslīdes reaģentu jeb sāls paliekas. Ne visi vēlas vai var apmainīt auduma paklājiņus pret praktiskajām gumijas «vanniņām», kam arī piemīt savi trūkumi. Var gadīties ka paklājiņu automašīnai nav vispār, un visi netīrumi nonāk pa taisno grīdas apšuvumā. Visbeidzot, daļa apšuvuma kļūst netīra arī tad, ja paklājiņi ir pilnā komplektā un kārtībā.

Neatkarīgi no sezonas un gadalaika paklāji pirms apstrādes ar autoķīmiju ir mehāniski jāiztīra, proti, jāizsūc ar putekļu sūcēju. Ja tas būs jaudīgs profesionālais agregāts - jo labāk.

Izmantojot speciālu tīrīšanas līdzekli, piemēram, Power Out! Carpet & Mats Heavy Duty Cleaner, vienmērīgi izsmidzinām to uz paklājiņiem vai tieši uz apdares. Spēcīgo putu sastāvā ir OXY Cleaners formulas aktīvās vielas, kas vienlaikus iztīra traipus un padara paklājiņus gaišākus, savukārt Odor-X formula izkliedē smakas. Pēc uzklāšanas putas jāierīvē dziļi paklājiņa audumā ar korķī integrēto plastmasas birsti. Tā ir noņemama un ergonomiski veidota, lai atvieglotu piekļuvi grūti sasniedzamām vietām - zem un starp sēdekļiem, cimdu kastītēs un tamlīdzīgi. Pēc apstrādes ar birsti atlikušās putas noņem ar sausu, tīru drāniņu. Ja gadījies iedzīvoties noturīgākos traipos, putām jāļauj iedarboties ilgāk un traipa vietā procedūra jāatkārto vairākas reizes.

Var gadīties, ka pēc tam paklājiņš vai apdare būs mitrāka nekā pēc standarta apstrādes, tāpēc jāparedz iespēja izžāvēt automašīnas salonu atstājot vēdināšanai vai ilgstoši braucot ar spēcīgā režīmā ieslēgtu salona ventilāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu