ZEISS izstrādājuši briļļu lēcas, kas uzlabo redzamību sliktos apstākļos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Krēsla, lietus, pretimbraucošo automašīnu spilgtās gaismas – tie ir tikai daži apstākļi, kas var ievērojami apgrūtināt auto vadīšanu. Tāpēc optisko lēcu ražotājs ZEISS ir izstrādājis īpašas briļļu lēcas DriveSafe.

«Manā darbā redze ir pats galvenais, jo man jāpamana arī tas, ko kursants nepamana. Biju pārsteigts par redzamību tumsā – pretī braucošo automašīnu gaismas vairs nežilbināja. Dažiem autovadītājiem ir niķis lietot aizmugurējos miglas lukturus ne tikai miglā, kas citiem satiksmes dalībniekiem var būt ļoti apgrūtinoši – arī tas pat netraucēja,» saka DBS instruktors un pasniedzējs Gatis Vaitovičš, kurš kā pirmais izstrādājumu izmēģināja Latvijā.

Būtiski, ka DriveSafe lēcas tiek izgatavotas katram cilvēkam individuāli, un pastiprina valkātāja redzes kvalitāte gan centrā, gan perifērijā. «Tās gan piešķir redzei augstāku kontrastu, gan par 43% paātrina redzes pārslēgšanos no tuvākiem uz tālākiem, no gaišākiem uz tumšākiem objektiem, gan arī samazina Xenon un LED gaismas kairinājumu. Tā rezultātā vadītājs var precīzāk izvērtēt distanci braukšanas laikā un laikus reaģēt apgrūtinošos braukšanas apstākļos, piemēram, lietū un miglainā laikā,» skaidro ZEISS Vision Center Latvijas optometriste Dace Drupa.

Starp citu DriveSafe briļļu lēcas novērtētas arī motoru sportā. Piemēram, WRC (World Rally Championship) rallija Hyundai komandas vadošais pilots Tjerī Nevils jau vairākas sezonas brauc ar šādām brillēm, kas jau kļuvušas par viņa imidža firmas zīmi. Šādas brilles var lietot arī tie autovadītāji, kuriem optiskās brilles ikdienā nemaz nav nepieciešamas, turklāt tās var būt arī ar pašaptumšošanās īpašībām un kļūt par sava veida saules brillēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu