Akcijas «Dod kannai otru iespēju!» ietvaros savāktas 7434 kanniņas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Izlietoto vējstikla šķidruma kanniņu vākšanas akcijas ietvaros divos mēnešos autobraucēji atkārtotai pārstrādei nodevuši 7434 vējstikla šķidruma kanniņas.

Akcija, kuru organizē «Latvijas Zaļais punkts» sadarbībā ar SIA «Narvesen Baltija» un auto preču vairumtirdzniecības uzņēmumu SIA «Getz Nordic», norisinās jau devīto gadu. No lielā kanniņu skaita, kas šogad tika iemestas speciālajos konteineros, 2245 tiks uzpildītas atkārtoti, bet 4920 sapresētās kanniņas - pārstrādātas, tādējādi sperot lielu soli pretī zaļākai Latvijai.

«Izmetot kanniņas tām paredzētajos konteineros, kas izvietoti pie «Narvesen» veikaliem «Neste» degvielas uzpildes stacijās, mēs nevis aizņemam jau tā neesošo vietu atkritumu poligonos vai piemēslojam apkārtni, bet taupām dabas resursus, saudzējam vidi un iegūstam otrreizēji pārstrādātus produktus atkārtotai lietošanai. Pateicoties aizvien pieaugošajai iedzīvotāju aktivitātei, ir cerība, ka nākamos Latvijas simts gadus dzīvosim veselīgākā, tīrākā un drošākā vidē,» saka AS «Latvijas Zaļais punkts» direktors Kaspars Zakulis.

Foto: Publicitātes foto

«Deviņu gadu laikā desmitiem tūkstoši autovadītāju izmantojuši iespēju nodot kanniņas otrreizējai pārstrādei. Tas apliecina cilvēku gatavību aizvien atbildīgāk izturēties pret apkārtējo vidi, īpaši, ja mēs, uzņēmumi, sniedzam praktisku palīdzību,» teic SIA «Narvesen Baltija» Mārketinga un iepirkumu direktore Agnija Šmite.

Īpašā balva - brauciens rallijkrosa mašīnā

Akcijas ietvaros noritēja arī īpaša loterija, kuras galvenā balva bija kopīgs brauciens ar autosportistu un Eiropas čempionu rallijkrosā Super 1600 kategorijā Jāni Baumani. Izaicinājumu sniegt savu ieguldījumu vides piesārņojuma mazināšanā un vienlaikus piedalīties loterijā pieņēma 269 autovadītāji, no kuriem tika izlozēts viens galvenās un 50 veicināšanas balvu saņēmēji. Galveno balvu - braucienu kopā ar Jāni Baumani - ieguva Mārcis Cielava no Jelgavas.

Foto: Publicitātes foto

«Ikdienas steigā nereti nepievēršam vērību tiem mazajiem paradumiem, kas būtiski var ietekmēt mūsu dzīves vides kvalitāti. Cik gan no autobraucējiem kārtējo reizi uzpildot vējstiklu šķidrumu savam auto domā par to, ka kanniņu vajadzētu nodot pārstrādei, lai tā nenokļūst dabā? Bet esmu simtprocentīgi pārliecināts, ka neviens vien autobraucējs vēlas vērot tīras un sakoptas ceļmalas, mežus un pļavas. Tādēļ man ir patiess prieks, ka ar šādu iniciatīvu palīdzību autovadītājiem Latvijā tiek atgādināts, ka svarīgi ir ne tikai, lai tavs auto būtu labā tehniskā kārtībā, bet arī lai rūpējoties par to netiktu nodarīts kaitējums dabai,» uzsver Jānis Baumanis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu