Vēlies pirkt lietotu auto? Lūk, piecas lietas, kam noteikti pievērs uzmanību

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai cik skumji tas būtu, auto nav mūžīgs. Tas noveco, prasa ieguldījumus remontos, bet tie var būt gan saprātīgi, gan arī pamatīgi un nevēlami. Lai negadītos iegādāties auto, kuram stends servisā draud kļūt par biežu uzturēšanās vietu, lūk, dažas lietas, ko der iegaumēt pirms pirkšanas darījuma noslēgšanas. Un kas svarīgākais - šādai patstāvīgai auto novērtēšanai nav nepieciešami speciāli palīglīdzekļi un eksperta klātbūtne.

 
Foto: SWNS/ScanPix

Novecojušas dzinēja blīves

Temperatūras un spiediena izmaiņu ietekmē mašīnas kalpošanas laikā dzinēja blīves izplešas un saraujas. Ja auto ilgāku laiku stāvējis nelietots, blīves pat var sabrukt - izžūt un kļūt trauslas, raksta Autoblog.com. Galu beigās var rasties eļļas noplūde no dzinēja, un no tās ieteicams uzmanīties, lai pasargātu sevi no nevajadzīgiem un lieliem izdevumiem. Citiem vārdiem, paceļot motora pārsegu mēs gribam redzēt sausu dzinēju.

 
Foto: EPA/Scanpix

Rūsa

Automobiļiem, kas tiek lietoti mainīgos klimatiskos apstākļos, kur retums nav arī bargas ziemas, rūsas parādīšanās ap logu rāmjiem un mašīnas apakšā ir tikai laika jautājums; to veicina mums labi zināmais sāls un mitrums. Tādēļ ir vērts pievērst uzmanību rūsas apjomam, jo labs remonts var izrādīties dārgāks par pašu auto. Tāpat jāņem vērā, ka vieglas rūsas pazīmes var būt norāde uz dziļākām problēmām.

 
Foto: SWNS/ScanPix

Balējoša krāsa

Auto, kas savu dzīvi pavadījis ārā un bijis pakļauts karsējošai saulei, nokrišņiem u.tml., var būt izbalējusi krāsa, kas mēdz arī lobīties. Šādā gadījumā vienīgais risinājums ir mašīnas pilnīga pārkrāsošana, kas ir dārgs prieks.

 
Foto: Caters News

Vecuma pazīmes interjerā

Ilgstoša uzturēšanās ārā ietekmē ne tikai mašīnas virsbūvi, bet arī interjeru, kur temperatūras svārstību ietekmē var parādīties bojājumi sēdekļu apdarē, uz paneļu virsmām u.c. Tāpat iespējama ir krāsu balēšana. Vecākiem auto detaļas nomaiņai var izrādīties liels izaicinājums, bet jaunākiem automobiļiem tās var būt dārgas.

 
Foto: AP/ScanPix

Elektriski defekti

Vecāka gadagājuma automašīnām ir salīdzinoši maz sarežģītu elektroniska rakstura gadžetu. Tomēr sarežģītu elektronisku komponenšu tāpat netrūkst. Ir elektronikas problēmas, ko var viegli identificēt, tomēr vajadzētu uzmanīties, ja tiek pamanītas tādas, par kurām pat pārdevējs neprot rast pamatotu skaidrojumu. Ar laiku tās var iesist pamatīgu robu maciņā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu