Daimler "saprecas" ar Renault. Kas no tā sanāks? (18)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Kas kopīgs Renault Twingo un Smart? Izņemot to, ka tie ir ļoti mazi, – nekas. Taču pēc trīs gadiem tiem būs viena platforma, tāpēc kā Smart īpašnieks Daimler paziņojis par globālas alianses dibināšanu ar Renault.

"Runas klīda jau sen, bet paziņojums ir tikai tagad. Lielākais ieguvējs no darījuma būs Daimler, jo tam nav spēcīga piedāvājuma mazo automobiļu segmentā, kas Eiropā ir viens no perspektīvākajiem. Jebkurā gadījumā ieguvēji būs abi - Daimler iegūs jaunus produktus, bet Renault - lielāku noietu saviem motoriem, kārbām, komplektējošajām detaļām," stāsta Mūsa Motors Rīga Renault tirdzniecības vadītājs Andrejs Masulis.

Darījumā starp Daimler un Renault iesaistīts arī franču esošās alianses partneris Nissan. Ne viens vien uzskata, ka jaunais grupējums ir atbilde Volkswagen un Suzuki savienībai, kā arī Fiat un Chrysler saplūšanai. Kā Daimler, kura ietekmīgais brends ir Mercedes-Benz, tā Renault ir milzīgs tehnoloģiskais potenciāls un plašas modeļu gammas. Tikai uzreiz nevar pateikt, kā tās savstarpēji savienosies.

"Reāls taustāms rezultāts būs pēc kādiem diviem gadiem. Mercedes iegūs mazos komercauto uz Renault Kangoo bāzes, kā arī uz vienotas platformas tiks izstrādāts nākamās paaudzes Renault Twingo un Smart, kā arī automobiļi ar elektropiedziņu. Tāpat gaidāms, ka Mercedes-Benz Vito tiks apgādāts ar Renault motoriem," - tā Masulis.

Galvenais mērķis ir un paliek sadarbība mazo auto būvē, citādi nebūs iespējams izpildīt emisiju normas.

Lai uzzinātu vairāk par Renault un Daimler sadošanos rokās un gaidāmo rezultātu, skaties VIDEO.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu