Debesu kuģis uz šosejas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

General Motors koncerna zīmols Cadillac Peblbīčā notiekošajā Concours d’Elegance auto izstādē un konkursā prezentējis konceptu, kas apliecina - markas dizaineri visu vēl nav aizmirsuši.

Pēdējos gados Cadillac ir centies izpatikt pēc iespējas plašākām patērētāju masām un izlaidis modeļus, kas pirms gadiem četrdesmit, varbūt piecdesmit zīmola piedāvājumā nebūtu iedomājami, piemēram, kupeju, vidējās klases sedanu, milzīgu apvidus auto un pat universāli, kam daudz kopīga ar Opel Vectra un Saab 9-3 SportCombi.

Tomēr Peblbīčā Cadillac ir nogādājis konceptauto Ciel (nosaukums esot jāizrunā sī-el un franču valodā tas nozīmē debesis), un tas parāda, ka ne viss ir zaudēts, markas vērtības aizvien dzīvo un Cadillac aizvien māk būvēt grandiozus, vaļējus lielceļu kuģotājus, ar ko mērot ceļu, piemēram, no Losandželosas un Lasvegasu un atpakaļ.

Cadillac Ciel Concept
Cadillac Ciel Concept Foto: General Motors

Lai arī Cadillac Ciel garumā pārsniedz piecus metrus, tā salonā ir tikai četras sēdvietas, taču tas nozīmē, ka katrs no pasažieriem var baudīt augstākā līmeņa komfortu, kurš cita starpā ietver visai netradicionālas lietas, piemēram, katram savu atsevišķu atvilktni ar dvielīti, pretiedeguma krēmu un saulesbrillēm, kā arī aromātterapijas sistēmu. Uz šādu ekstru fona atsevišķa apsildes un dzesēšanas sistēma katram pasažierim un pretējā virzienā veramās aizmugurējās durvis tad izskatās gluži ierasta lieta.

Cadillac galvenais dizainers Klejs Dīns uzsver, ka šis auto atgādina par aizgājušo laiku kadiljakiem, bet vienlaikus arī norāda virzienu, kādā varētu attīstīties zīmols. "Ciel būtība ir atainot braukšanas romantisko pusi. Tas līdzinās lielajiem lielceļu slīpētājiem, ko varam redzēt Peblbīčas zālājos, taču ar modernu auru, kas demonstrē Cadillac nākotnes vīziju," - tā Dīns.

To, ka Cadillac patiešām raugās nākotnē, apliecina automobilim uzstādītā piedziņas sistēma - tas ir jaudīgs, taču videi salīdzinoši draudzīgs hibrīddzinējs, ko veido 3,6 litru V6 twin-turbo motors ar 425 zirgspēkiem un 583 Nm, un elektromotors, kas līdz konkrēti nenosauktam ātrumam (pavisam nelielam) automobili spēj kustināt patstāvīgi.

Dzinējs3,6 litru V6, twin-turbo
Jauda425 ZS
Griezes moments583 Nm
TransmisijaHibrīdtransmisija ar iespēju braukt elektrorežīmā
Garums5174 mm
Platums1968 mm
Augstums1270 mm
Riteņu bāze3175 mm
Riteņi265/35 R 22
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu