Indijā prezentē auto ar nepilnu 3 litru patēriņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indijas motociklu un rikšu ražotājs «Bajaj Auto» otrdien prezentēja zemo cenu automašīnu, kuru tas dēvē par risinājumu pilsētas piesārņojumam un sastrēgumiem.

Prezentējot supermini modeli «RE60», kompānija uzsvēra automašīnas zemo degvielas patēriņu un oglekļa dioksīda izmešu apjomu, taču nenorādīja tās paredzamo cenu.

Automašīna ar 200 kubikcentimetru dzinēju, kas iecerējusi iekļūt tajā pašā tirgus segmentā, kurā jau atrodas pasaulē lētākā automašīna, Indijā ražotā «Tata Nano», ar vienu litru degvielas spēs nobraukt 35 kilometrus, un tās izmešu apjoms veidos vien 60 gramus oglekļa dioksīda uz vienu kilometru. Citiem vārdiem - auto vidējais patēriņš būs 2,85 litri uz 100 kilometriem.

«Bajaj Auto» norāda, ka šā modeļa izmešu daudzums ir uz pusi mazāks salīdzinājumā ar pašreiz tirgū sastopamajiem mazajiem automobiļiem.

Kompānijas izstrādātās automašīnas maksimālais ātrums ir 70 kilometri stundā, un tā sver vien 400 kilogramus, bet tirdzniecībā šis modelis nonāks šā gada laikā.

Kā ziņots, pasaulē lētākā automašīna «Tata Nano» pārdošanā nonāca 2009.gadā par cenu 140 880 rūpijas (1506 lati).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu